Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodarska kompanija

Tankerska Next Generation u svega 16 mjeseci od osnutka uložila 900 milijuna kuna u razvoj flote

brod
Foto: TNG
1/6
27.11.2015.
u 16:00

MT Dalmacija će isplovit kroz nekoliko dana, a kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.

Delegacija Tankerske Next Generation (TNG) i Tankerske Plovidbe u južnokorejskom Sacheonu, iz SPP Shipbuliding brodogradilišta preuzela je tanker MT Dalmacija, a održana je i svečanost “krštenja“ tankera MT Pag čija se isporuka očekuje uskoro, priopćeno je iz kompanije.

Tako je naša najmlađa brodarska kompanija u 16 mjeseci od svog osnivanja ostvarila zacrtani plan ulaganja i razvoja flote u ovoj godini, te će se s ove dvije isporuke ukupna kapitalna ulaganja TNG-a u razvoj flote približiti iznosu od 900 milijuna kuna. MT Dalmacija će isplovit kroz nekoliko dana, a kao i ostatak flote TNG-a, MT Dalmacija pruža usluge međunarodnog pomorskog prijevoza rafiniranih naftnih prerađevina i određenih kemijskih proizvoda.

MT Dalmacija je MR eko dizajn product tanker dužine 183 metra, širine 32 metra, a ukupna nosivost mu je 49,990 dwt. Moderni dizajn novogradnje pruža mogućnost značajnih ušteda u potrošnji goriva i veću fleksibilnost brzina brodova čime je povećana i energetska učinkovitost, ali i smanjena emisija ispušnih plinova. Uskoro se iz SPP Shipbuildinga očekuje i isporuka MT Paga, također modernog eko produkt tankera sličnih karakteristika, i šestog tankera u floti.

Nakon te isporuke prosječna starost TNG flote bit će manja od dvije godine, a flota product tankera svjetskim morima plovit će pod hrvatskom zastavom i zapošljavat će gotovo 300 pomoraca.

>> Tankerska plovidba kreće u IPO za TNG 

>> Tankerska plovidba dokapitalizirala tvrtku kćer Tankerska Next Generation

Komentara 1

BU
BubyZG
08:27 03.12.2015.

Zašto tankere nije gradilo neko domaće brodogradilište ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije