Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrpolje

Sušionica pred propašću: Dug ogroman, a kupaca još nema

sušionica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
15.12.2014.
u 07:15

Godinu i pol dana sablasno prazni pogoni izloženi su provalama i požarima, a šteta na imovini je sve veća

Vrpoljačka Sušionica voća i povrća u stečaju, u koju je država uložila 90 milijuna kuna, već sedam godina ne radi, a svi radnici su na burzi. Kako je ostala bez čuvara, u posljednjih godinu i pol dana sablasno prazni pogoni izloženi su provalama i požarima, a šteta na već propadajućoj imovini je sve veća.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ponavlja da se država nije odrekla ideje da se u vrpoljačkom pogonu ponovno proizvodi.

– Nisam sklon dignuti ruku za parcijalnu prodaju zemljišta, strojeva i nekretnina. Intenzivno radimo na pronalaženju strateškog partnera koji bi kupio cijeli pogon i revitalizirao proizvodnju – kaže Jakovina.

Cijena "slavonskog Obrovca" na dražbi pala je sa 36 na 10,3 mil. kuna, ali svejedno nema zainteresiranih kupaca. Dug prema radnicima i vjerovnicima veći je od 120 mil. kuna.

U Sindikatu PPDIV-a nema optimizma. Početna cijena još uvijek je, kažu, nerealno visoka, a odgovornost za to leži na Ministarstvu financija i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. – Sušionica je osuđena na propast, a isključivi razlog za to leži u nebrizi države – kaže predsjednik sindikata Šimo Orešković.

>>Kupac na vidiku, Sušionica na proljeće počinje raditi?

Komentara 6

Avatar abakus
abakus
07:23 15.12.2014.

Sušionica već sedam godina propada, a Jakovina kaže da intenzivno radi na pronalaženju rješenja za njezin spas... Pitam se što bi bilo da radi manje intenzivno na tome... Koji su sve to lezilebovići, ali prvenstveno lažljivci, ne mogu vjerovati. Nisu malim prstom maknuli da nešto zaista učine za njezin spas, ali bez imalo srama lažu.

DU
Deleted user
08:59 15.12.2014.

@abakus: Ne mogu vjerovati da bi Jakovina Tićo i dečki iz SDP-a lagali. Pa oni su ljevičari koji se uvijek i svugdje bore za istinu i samo istinu. To da se služe lažima podmeću im mrski unutarnji i vanjski neprijatelji. Dakle, čuvaj se da se i tebi ne prilijepi takva etiketa.

AN
antonelić
09:33 15.12.2014.

tko je uzeo proviziju ? možda jakovinini.... možda čobankovićevi....možda pankretićevi.... možda lokalni penjači na obrnute vrhove piramida.... mi, sa dna obrnutih piramida platiti ćemo proviziju ( na kraju )......javljaju portali da je umrla "baba kuna" . ona više naće moratii plaćati provizije, blago joj se u pokoju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije