Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad su najveći

Supernova grupa preuzela Garden Mall i još tri šoping-centra u RH

garden mall
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
1/2
20.01.2017.
u 13:27

Novi objekti učinit će se atraktivnijima putem novih koncepata najma, tvrde u austrijskoj grupaciji koja je u sedam centara lani imala rast

Austrijska Supernova grupa preuzela je trgovački centar Garden Mall u Zagrebu, retail parkove u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je još u projektnoj fazi, izvijestili su iz te kompanije.

Javno se nadmetali

Objekti su, tvrdi se, kupljeni u postupku javnog nadmetanja za navedeni kreditni portfelj društva Heta Asset Resolution AG, povezanog s Hypo bankom, u kojem je Supernova grupa dala najbolju ponudu. Nakon njihova preuzimanja Supernova grupa – u čijem su vlasništvu i postojeći objekti u Zagrebu – Buzin, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Sisku, Varaždinu i Slavonskom Brodu – postala je vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.

Grupa je istodobno postigla dogovor i s korisnicima kredita vezanih uz navedene projekte koje će razvijati u moderne i suvremene trgovačke objekte, s fokusom na zadovoljstvo kupaca i posjetitelja, u skladu s postojećim modelom razvoja centara Supernova na hrvatskom tržištu. Novi trgovački objekti bit će rebrendirani, prema standardima postojećih Supernova, i učinit će se još atraktivnijima putem novih koncepata najma.

– Pri upravljanju novim objektima nastavit ćemo dugogodišnju suradnju s austrijskom m2 grupom na području centar menadžmenta, što uključuje upravljanje nekretninama, facility menadžment i marketing menadžment – tvrde iz Supernove ističući da je svih sedam dosadašnjih centara u Hrvatskoj u protekloj godini zabilježilo pozitivno poslovanje, rast broja posjetitelja i prihoda.

U Zadru za 228 milijuna kuna

Ne iznose konkretne brojke. Rezultati se, kažu, razlikuju ovisno o specifičnosti pojedinog centra. No, njihov najmlađi projekt, primjerice, Supernova Zagreb – Buzin lani je zabilježio visoki, dvoznamenkasti postotak rasta.

U Zadru je lani u studenom počela dogradnja trgovačkog centra Supernova Zadar, a ta je investicija austrijske m2 grupe, koja je vlasnik centara Supernova u Hrvatskoj, vrijedna 228 milijuna kuna. Planirani završetak proširenja je u proljeće 2018. Novi prošireni dio trgovačkog centra Supernova imat će bruto površinu od 30.000 četvornih metara pa će po završetku radova posjetiteljima na raspolaganju biti oko 67.770 m2 prostora za kupnju.     

>> Westgate ostaje bez pet modnih brendova

Komentara 1

TR
tragurion1954
16:50 20.01.2017.

Jesmo postali tuđa kolonija, otvoreno tržište za stranu robu. Uvozi se sa svih strana svijeta sve i svašta. Trgovci i dalje uništavaju Hrvatsku. I masno zarađuju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije