Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Sunčani Hvar još korak bliže stablizaciji poslovanja

sunčani hvar
Borna Filic/PIXSELL
22.12.2014.
u 16:23

Sadašnjih 574 milijuna kuna ukupnog duga smanjeno je na 301,6 milijuna kuna, što je Društvo može podmirivati iz redovnog poslovanja

Za plan financijskog restrukturiranja Sunčanog Hvara, koji je objavljen u postupku predstečajne nagodbe, ruku je diglo 97,93 posto vjerovnika. Očekuje se još podrška skuptine Skupštine Društva, zakazana za 14. siječnja 2015. kako bi se financijsko restrukturiranje Sunčanog Hvara okončalo. Iz ove hvarske kompanije podsjećaju da je fnancijska konsolidacija završna faza cjelovitog restrukturiranja Sunčanog Hvara, te da je preduvjet bio dogovor između dva glavna dioničara. On je, između OrcoProperty Group i RH postignut u prošli petak, kad je potpisan Memorandum o razumijevanju.

- Današnjim glasovanjem vjerovnici su potvrdili ono što mi odavno govorimo: Sunčani Hvar ima znanja i sposobnosti za daljnji razvoj samog Društva ali i Hvara kao jedne od najtraženijih turističke destinacije, a novi financijski plan omogućuje nam očuvanje jednog od vodećih hotelskih poduzeća u Hrvatskoj i čuva stotine radnih mjesta. Kontinuirani rast ključnih pokazatelja poslovanja prethodnih godina dokazuje kako je operativno i organizacijsko restrukturiranje uspješno završeno, te je postignuta operativna profitabilnost na razini internacionalnih standarda hotelijerske industrije.Sukladno ovakvim rezultatima, ojačanom tržišnom položaju,predstavljenom planu financijskog restrukturiranjate najavama za iduću sezonu, Društvoće biti sposobno redovno servisirati sve obaveze iz operativnog poslovanja i pokrenuti slijedeći investicijski ciklus Sunčanog Hvara - kazala je nakon ročišta  predsjednica uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić.

Inače, aktualni plan financijskog restrukturiranja predstavljen je još krajem listopada.Njegove su odrednice dokapitalizacija dioničara po modelu pro rata, te smanjenje temeljnog kapitala na nominalnu cijenu dionica od 20 kuna za dionicu s postojećih 40 kuna, kako bi Društvo pokrilo prenesene gubitke. Ukupan dug Društva time je smanjen za 272,4 milijun kuna, od čega otpis duga predstavlja oko 50,84 milijuna kuna, odnosno 7,9 milijuna kuna odnosi se na otpis glavnice, što je otpis od samo 1,4 posto ukupnog duga Sunčanog Hvara. Ostatak smanjenja u iznosu od 221,55 milijuna kuna odnosi se na predloženu zamjenu duga za kapital Društva. Tako je sadašnjih 574 milijuna kuna ukupnog duga smanjeno za 47,46 posto, te novi ukupni dug iznosi 301,6 milijuna kuna, što je razina duga koju Društvo može uredno podmirivati iz redovnog poslovanja.

>> Lorencin: Spašavamo Sunčani 
Hvar jer je ugrožen cijeli otok

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije