Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekretnine

Strance najviše zanimaju kuće u Rijeci

Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
17.09.2014.
u 21:20

U odnosu na kolovoz 2010. godine, prosječna cijena četvornog metra kuća u Zagrebu prošli je mjesec bila niža za gotovo 30 posto

Cijene kuća tijekom kolovoza pale su u prosjeku za 3,9 posto. Pokazuju to podaci portala Crozilla.com prema kojima se najveći mjesečni pad cijena dogodio u Šibeniku i Zadru.

U Šibeniku je tako prosječna cijena kvadrata za kuću iznosila 1232 eura, a u Zadru 1575 eura.

Cijene kuća pale su i na području Rijeke gdje se za četvorni metar u prosjeku tražilo 1192 eura, što je 1,5 posto manje nego mjesec ranije. S druge strane, u Zagrebu su cijene kuća u kolovozu porasle za jedan posto i prosječna tražena cijena iznosi 1147 eura. Međutim, u odnosu za kolovoz 2010. godine, prosječna cijena zagrebačkih kuća prošli je mjesec bila niža za gotovo 30 posto.

Porast cijena kuća zabilježen je i u Puli, i to od 0,8 posto pa sada kvadrat u tom gradu u prosjeku stoji 1378 eura. Mnogo je i kuća čija cijena ne prelazi 1000 eura po četvornom metru. U Sisku je tako prosječna tražena cijena četvornog metra kuće u kolovozu iznosila samo 559 eura. Slično je i u Bjelovaru gdje se za kvadrat kuće u prosjeku traži 599 eura, dok se u Varaždinu u kolovozu tražilo 983 eura.

Što se pak tiče potražnje za kućama, prema podacima portala Crozilla.com, prošli je mjesec ona bila najveća na području Zagreba, a potom Zadra i Šibenika. Stranci koji su pokazali najveći interes za kupnju kuća u Hrvatskoj uglavnom su iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Austrije i Slovenije. Podaci govore da su ih najviše zanimale kuće na području Primorsko-goranske županije, i to posebice u Rijeci i na otoku Krku. Veliki je interes i za kuće u Zagrebu te one u Istarskoj županiji.

>> Povratnici iz Njemačke potrošili ušteđevinu na vikendicu na moru kojoj sada prijeti rušenje

>> Istražili smo kakve nekretnine stranci žele kupovati u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije