Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partnerstvo

Stipić grupa i IGH: Nema pandana našoj graditeljskoj koaliciji!

kavana08
Pixsell
12.10.2010.
u 15:16

Stanovi u Ban centru sigurno neće stajati 10.000 eura po kvadratu, ali cijene će biti poznate za mjesec i pol dana.

Ne samo što je Stipić grupa postala strateški partner i suvlasnik u projektima stanogradnje Ban centar i Centar Bundek, nego će ta građevinska tvrtka biti IGH-ov partner i u ostalim projektima te tvrtke vrijednima oko 360 milijuna eura.

IGH traži i druge igrače

Najavio je to danas Tomislav Alpeza iz IGH ustvrdivši kako Stipić grupa IGH-u donosi svoje znanje u upravljanju projektima, ali iskustvo i snagu u visokogradnji, što iGH-u nedostaje budući da je orijentiran na projektiranje i nadzor gradnje.

– Ne vidim pandan našoj koaliciji – poručio je Alpeza.

Iako se stječe dojam kako je na pomolu novo savezništvo najjače projektantske kuće i druge najuspješnije građevinske tvrtke u Hrvatskoj, kakvo su donedavno imali IGH i Konstruktor prije nego što su razdvojili vlasništva u zajedničkim projektima, iz pouzdanih izvora doznajemo kako IGH ipak traži i druge igrače za svoje projekte. Tako su danas, neslužbeno doznajemo, obavljeni razgovori između IGH i jedne tvrtke oko projekta Radeljević u Dubrovniku. Nakon višemjesečnih pregovora Stipić grupa je, pak, u Ban centru, projektu vrijednom 70 milijuna eura, kupila udio od Konstruktora i sada je vlasnik 42,49 posto udjela, dok IGH ima 37,5 posto udjela, Zagrebačka banka 15,01 posto, a Reinvest pet posto. U Centru Bundek, vrijednom 80 milijuna eura, Stipić grupi je svoj udio prodao IGH, ali i još četiri tvrtke, a tih 10 IGH-ovih posto toj je tvrtki plaćeno je deset milijuna kuna. Sada Stipić grupa u Centru Bundek ima 20 posto vlasništva, a IGH i Konstruktor 40 posto.

– IGH je bio vodeći partner u oba projekta, ali zbog otežanih okolnosti u građevinarstvu odlučili smo promijeniti vlasničku strukturu – rekao je Alpeza.

U Ban centru će mjesto glavnog izvođača radova preuzeti Stipić grupa, a u Centru Bundek će to i dalje biti Konstruktor. IGH će na oba projekta i dalje raditi nadzor. Iako su stanovi koji se grade u sklopu Ban centra u Cesarčevoj ulici u centru Zagrebu bili pompozno najavljivani i licitiralo se cijenom od 10.000 eura po kvadratu, Sven Muller iz Stipić grupe otvoreno je rekao kako se stanovi po toj cijeni ne mogu prodati.

Useljivi 2012. godine

– Za mjesec i pol dana objavit ćemo cijene i one će sigurno biti jednoznamenkaste. U Ban centru nije prodan nijedan stan niti ima predbilježbi, a na Bundeku je prodan 31 – otkrio je Muller.

Iako za Centar Bundek nije vođena nikakva marketinška kampanja, uspjelo se prodati toliko stanova jer taj projekt jedini trenutačno kupcima nudi i sve popratne sadržaje u sklopu naselja, odnosno poštu, vrtić, banku...Stanovi u Ban centru bit će useljivi u kolovozu 2012. , a na Bundeku u svibnju 2012. Investitori kažu da su oba projekta mogli prodati, ali su ih odlučili zadržati i vjeruju u uspjeh.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
03:05 13.10.2010.

baš je grupa ,kao grupa TNT....puno je nezakonitosti u toj grupi

IV
ivanhorvat2001
18:38 12.10.2010.

jednoznamenkaste cijene? kakve su to? 9 eura po kvadratu?

JA
jankoprekobrda
15:36 12.10.2010.

IGH je firma koju je u privatizaciji ukrala grupa iz vrha HDZ-a prema tome to ostaje firma koja pokriva HDZov kriminalni milje. Ako firma pokriva kriminalni milje sto su onda vlasnici IGH???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije