Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Lorencin

'Srpanjska rupa prati nas 40 godina'

Darko Lorencin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.07.2014.
u 18:48

Opovrgnuo je kako je turizam jedan od razloga za rebalans proračuna

Ministar turizma Darko Lorencin gostovao je u emisiji RTL Danas gdje se osvrnuo na dosadašnje turističke rezultate.

 - Proteklih tjedana obišao sam čitavu Hrvatsku, a nažalost srpanjska rupa je pojava koja nas prati 40 godina. Neke destinacije su ipak pozitivne, a krajnji rezultat ovisit će o nama samima, rekao je Lorencin.

Osvrnuo se i na kritike i zahtjeve za ukidanjem turističkih predstavnika u inozemstvu.

 - Predstavnici su potrebni jer nam trebaju naši ljudi. Sukladno njihovim rezultatima, odredili smo nove ljude to jest zamijenili one čijim rezultatima nismo bili zadovoljni.

Lorencin je naglasio kako nam je za rješavanje problema u turizmu potreban destinacijski menadžment, suradnja privatnog i javnog sektora i fokusiranije trošenje novca.

Opovrgnuo je kako je turizam jedan od razloga za rebalans proračuna.

Ministar Lalovac je govorio o naplati i fiskaliziranim računima za koje treba pojačati nadzor. U prvih 5 mjeseci prihodi od turizma su 15% veći nego lani.

>> Ovo je 5 problema hrvatskog turizma

Komentara 17

EU
eurobanana
19:27 29.07.2014.

Jedna Holandija hrani cijelu evropu ..a jedan hrvatistan ne moze sebe prehraniti iako u hrvatistanu bolja Klima ....ostalo o rupama u glavi pojedinaca...

Avatar superhik74
superhik74
19:17 29.07.2014.

Prihodi od turizma su 15 % veci, pa je logicno za ocekivati "rupu" (vjerojatno u glavi) s obzirom na vece prihode. Sto bi tek bilo da su prihodi manji.

Avatar tajar
tajar
19:10 29.07.2014.

Zar Lalovac i Lorencin ne sjede u istoj vladi, pa, ako je tako, zašto se ne dogovore s kojom pričom će izaći pred javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije