Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TORNJU OD 50 METARA

Splitska banka SG ide u splitski Westgate, uskoro se otvara i hotel

Splitska banka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
03.12.2016.
u 07:00

Oko 600 zaposlenika banke u ponedjeljak se počinje seliti u prvi toranj, a u drugom će se uskoro otvoriti hotel

Nakon svečanog otvaranja novih prostorija Société Générale Splitske banke u splitskom neboderu Westgate, održanog u petak navečer, od ponedjeljka se oko 600 djelatnika banke počinje seliti sa sadašnjih šest lokacija u nove prostore. Neboder se sastoji od 12 katova i visok je 50 metara.

Na najvišem katu smjestit će se uprava banke, a u prizemlju će biti nova poslovnica.

Objekt Westgate ima dva tornja, a u drugom, višem, koji se prostire na površini od 30.000 četvornih metara uskoro će se otvoriti hotel sa 180 soba, kongresnim centrom, welness&spa centrom, restoranom, barovima te poslovnim centrom za najam.

Hotel će poslovati pod jednim od najvećih svjetskih hotelskih brendova, a uskoro će se znati i o kome je riječ. Kako nam je pri početku gradnje tornjeva rekao njihov projektant, arhitekt Otto Barić, postavom dvaju tornjeva maksimalno je iskorištena parcela, stvorena dinamična ulična fasada i postignut je prostorni znak koji se nameće kao logičan završetak duge horizontalne Ulice Domovinskog rata.

I najavio da najviši kat i krov mogu biti restoran koji će imati savršen pogled na Kaštelanski zaljev i budući most. Projekt je građen po principu zelene gradnje te će biti certificiran (LEED certifikat) od međunarodne organizacije U.S. Green Building Council za zelenu gradnju.

>> Čije se sjedište krije u prostorima splitskog impozantnog staklenog diva?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije