Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poletjeli

Snažan skok godišnje dobiti tvrtke Airbus

Airbus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.02.2015.
u 17:30

Ove godine operativna dobit proizvođača zrakoplova trebala bi ponovno porasti, iako sporije

Europska zrakoplovna grupa Airbus izvijestila je u petak da je njezina neto dobit u 2014. porasla 59 posto zahvaljujući rekordnom broju isporučenih putničkih zrakoplova, a najavljuje daljnji rast operativne dobiti i prihoda i u 2015.

Grupa je u 2014. ostvarila neto dobit od 2,34 milijarde eura kada se uzme u obzir 551 milijun eura penala zbog kašnjenja isporuke vojnih transportnih zrakoplova A400M, ali i jednokratni prihod od prodaje udjela u Dassault Aviationu od 383 milijuna eura. Operativna dobit skočila je 54 posto, na četiri milijarde eura, pri čemu u kompaniji napominju da taj pokazatelj zarade ne uključuje jednokratne stavke. U ovoj godini operativna dobit trebala bi ponovo porasti iako sporije nego lani.

Prihodi su u 2014. uvećani pet posto, na 60,7 milijardi eura, dosegnuvši po navodima kompanije rekordnu razinu. Zaprimljene narudžbe u 2014. potonule su pak 23%, na 166,4 milijarde eura. Ukupna vrijednost narudžbi porasla je pak 26 posto, na 857,7 milijardi eura na kraju 2014.

>> Emiraćani kupuju još 50 komada A-380, najvećih putničkih aviona

>> Pogledajte vratolomne akrobacije ogromnih putničkih zrakoplova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije