Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Slavonija DI lider u proizvodnji furnira

02.07.2013., Slavonski Brod - Slavonskobrodska drvna industrija
Ivica Galović/PIXSELL
12.10.2015.
u 07:00

Brođani preuzeli posrnulog slovenskog drvoprerađivača

Brodska Slavonija DI preuzela je posrnulog slovenskog drvoprerađivača Javor Furnir. U tvrtki zasad ne žele govoriti o cijeni, no Brođani su kupili samo pokretnine, dok su nekretnine zbog kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa uzeli u najam s pravom prvokupa te osnovali novu tvrtku Javor Slavonija.

Nesumnjivo je, međutim, kako je riječ o značajnom poslovnom pothvatu slavonskobrodske tvrtke, koja je tako definitivno postala regionalni lider u proizvodnji furnira i parketa.

– Zbog modernizacije svoje tvornice furnira namjeravali smo kupiti nove strojeve pa se ovaj posao pokazao kao idealno rješenje – kaže Martina Ravlić Janković, direktorica Slavonije DI. Novi vlasnik preuzeo je i svih 50 zaposlenih i proizvodnju zasad zadržao u Prestraneku kraj Postojne.

Ispočetka je bilo planirano preseljenje u Hrvatsku, no kako ono traje i do šest mjeseci, a kupci traže robu odmah, Brođani su posao pokrenuli u Sloveniji.

Slavonija DI u 2015. očekuje ukupne prihode od 200 mil. kuna.

Komentara 2

DU
Deleted user
08:27 12.10.2015.

''U tvrtki zasad ne žele govoriti o cijeni, no Brođani su kupili samo pokretnine, dok su nekretnine zbog kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa'' U ovom primjeru vidimo kakve muljatorske banke rade na području Hrvatske? znači mogli su odabrani udbaši i sa nepotpunomm dokumentacijom dobiti kredite.

MA
malaplava
08:55 12.10.2015.

ako novinar smije neka napiše kako je "vlasnik" slavonija di došao do svega toga što ima,ili za koliku plaću i u kakvim uvjetima rade radnici.lako je se razbacivati sa ciframa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije