Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili zlato

Sirana Gligora nagrađena za najbolji ovčji sir na svijetu!

Sirana Gligora (1)
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/3
08.08.2013.
u 08:14

Na najstarijem i najvećem natjecanju na svijetu za zlato, srebru i broncu natjecalo se 4.285 sireva iz svih krajeva svijeta.

Sirana Gligora proglašena je siranom s najboljim ovčjim sirom na svijetu na 116. međunarodnom natjecanju za najbolji sir u Nantwichu u Velikoj Britaniji, izvijestili su na službenim stranicama sirane.

Na najstarijem i najvećem natjecanju na svijetu za zlato, srebru i broncu natjecalo se 4285 sireva iz svih krajeva svijeta.

Među sucima bili su poznati britanski i talijanski kuhari, James Martin i Gino D'Acampo. "Imali smo ih ukupno 4.286 što je rekord, a standard je bio iznimno visok – naših 190 sudaca zbilja su se potrudili kako bi odabrali', izjavio je voditelj natjecanja Richard Paul.

Dodao je kako "zlatna nagrada paškog sira znači da kupci mogu biti sigurni znajući da je hrvatski najfiniji sir ocijenjen od strane stručnjaka kao izvanredan".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije