Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
energetika

Siemens priprema otkaze za oko 1200 radnika

siemens
Foto: Siemens
17.10.2014.
u 07:15

Uprava razmatra potpuno zatvaranje nekoliko tvornica jer očekuje niske profitne marže

Njemački industrijski konglomerat Siemens mogao bi ukinuti 1200 radnih mjesta u energetskom odjelu zbog slabe potražnje za opremom za elektrane i održavanjem. Siemens je potvrdio da planira “prilagodbu osoblja” u tom, ali i nekim drugim odjelima, no odbio je navesti koliko će radnih mjesta biti ukinuto dok uprava ne porazgovara s predstavnicima radnika.

Druga njemačka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji najavila je ove godine restrukturiranje jer po profitabilnosti i inovativnosti zaostaje za konkurentima. Lisa Davis, koja je ove godine postavljena na čelo novoformiranog odjela za energetiku, kazala je nedavno da bi kompanija mogla zatvoriti neke tvornice jer očekuje niske profitne marže.

>>Siemens isplaćuje dividendu od 49,82 kune po dionici

>>Siemens otpušta 15.000 radnika, smanjuju rashode za 6 mlrd. eura

Komentara 1

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
08:12 17.10.2014.

...to je nama naša borba dala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije