Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠNI LIDER

Ryanair u Poljskoj otvara 270 novih radnih mjesta

Ryanair
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
31.08.2016.
u 16:20

Ryanair je tržišni lider u Poljskoj, s više od 30 posto udjela na tržištu zračnog prijevoza u toj članici Europske unije

Irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair najavila je nove investicije u Poljskoj, u sklopu kojih planira uspostavu informatičko-tehnološkog (IT) centra i hangara te zapošljavanje ukupno 270 ljudi. 

U IT centru Ryanair namjerava zaposliti 120 ljudi a za hangar se planira otvaranje 150 novih radnih mjesta, najavila je kompanija u priopćenju objavljenom u utorak.

Ryanair je tržišni lider u Poljskoj, s više od 30 posto udjela na tržištu zračnog prijevoza u toj članici Europske unije. U sklopu najavljenih investicija, Ryanair planira preseliti usluge prijevoza na rutama unutar Poljske, koje trenutno obavlja iz zračne luke Modlin, 40 kilometara udaljene od Varšave, u zračnu luku poljske prijestolnice Chopin.

"Nova ulaganja - Travel Labs Polska - IT centar i ... hangar u Wroclawu potvrđuju našu predanost i zainteresiranost za daljnji rast u Poljskoj", kazao je prema priopćenju izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary. Dodao je i da Ryanair ove godine u Poljskoj planira prevesti 10 milijuna putnika.

Novi potezi irskog diskontnog zračnog prijevoza mogli bi po ocjeni Reutersa dovesti pred nove izazove tamošnjeg nacionalnog zračnog prijevoznika LOT. 

>> Jadrolinija širi flotu, novi brod projektirat će poljska Remontowa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije