Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdila dva izvora

Ruski investitor Igor Shamis novi vlasnik šibenskog TLM-a

TLM
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.02.2015.
u 14:08

Shamis je inače vlasnik United Groupa sa sjedištem u Luxembourgu i češke željezare Pilsen Steel

Marko Pejčinoski, vlasnik tvrtke Fintrust, više nije vlasnik šibenskog TLM-a, a novi vlasnik postao je ruski investitor Igor Shamis, vlasniku United Groupa sa sjedištem u Luxembourgu i češke željezare Pilsen Steel, piše Poslovni dnevnik.

To su Poslovnom dnevniku potvrdila dva relevantna izvora iz ovog šibenskog alumunijaša; naime sugovornici su i iz uprave kompanije i iz sindikata koji cijelo vrijeme dežura nad pitanjima važnima za radnike prešaonice i valjaonice. Kako oni tvrde, kupoprodajni ugovor potpisan je u Zagrebu, pa je izgleda ovo preuzimanje u ovoj fazi gotova stvar, no otvara se pitanje što slijedi s obzirom da je tvrtka zatražila predstečajni postupak. 

Novi vlasnik navodno je kupio od Pejčinskog udjele u sve tri tvrtke koje su pravne sljednice TLM-a: posrijedi je oko 90 posto udjela u TVP-u (valjaonica), 75 posto udjela TPP-a (prešaonica) i više od 40 posto udjela u Adrialu. 

Cijeli članak možete čitati ovdje.

>> Radnici TLM-a lancima zavezali automobile članova uprave 

>> Vlasnik šibenskog TLM-a: U RH sam došao investirati, a ne kao donator

Ključne riječi

Komentara 1

OP
opančar
15:48 25.02.2015.

sad nam je i rus dobar, gdje su nam ti veliki "prijatelji" ameri i njemci, samo hudala može preuzeti 500 miliona kuna duga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije