Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posezona

Rujan će na Jadranu obilježiti Nijemci, a rezultati ovise i o kiši

'10.08..2013., Opatija - Grad prepun turista koji unatoc vjetrovitnom vremenu i visokim valovima uzivaju u setnji. Setaliste Lungomare. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL'
'Boris Scitar/Vecernji list/PIXSE'
25.08.2013.
u 22:06

Istra ima dobre najave hotelijera i turoperatora, ali strahuje od lošeg vremena u rujnu jer ima čak 115 tisuća mjesta u kampovima

Posezona bi trebala biti stabilnija od predsezone i bez minusa kakvih je bilo čak i u srpnju. Rujan će, pri tome, velikim dijelom obilježiti tradicionalno najbrojniji hrvatski gosti Nijemci, jer u dvije tamošnje države školski praznici traju do polovice rujna.

– Doći će i oni koji čekaju jeftinije termine, a cijene će sada biti niže i tridesetak posto – kaže Selimir Ognjenović, direktor njemačkog ID Riva toursa.

Dobre najave može pokvariti jedino ekstremno loše vrijeme zbog kojeg najviše strahuju u Istri. Ta regija, sa 30.000 hotelskih kreveta i 115.000 mjesta u kampovima, i te kako ovisi o tome je li sunčano ili kišovito.

– Najave hotelijera i turoperatora dobre su i sada samo možemo držati palčeve da se ponovi rujan poput lanjskog. U tom slučaju Istra može ponoviti lanjskih 3,2 milijuna gostiju i 22 milijuna noćenja – kaže Denis Ivošević, direktor turističke zajednice Istre.

Na Kvarneru pak govore slično, ali ne isključuju mogućnost da i premaše dobre lanjske brojke.

– Kolovoz je dobar, a za nastavak sezone stižu dobre informacije iz Njemačke, Austrije.... pa čak i iz Slovenije odakle je posljednjih godina bilo minusa – kaže direktorica TZ-a Kvarnera Irena Peršić.

>>\'Mi smo mala ksenofobična zemlja\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije