Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na koljenima

Rosneft traži državnu pomoć

nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
25.10.2014.
u 16:31

Kompanija mora do kraja godine vratiti ukupno 440 milijardi rubalja dugova i 626 milijardi rubalja u idućoj godini

Vodeći proizvođač nafte u Rusiji zatražio je jučer više od 50 milijardi dolara državne pomoći da bi uredno servisirao svoj dug. Iznos tražene pomoći znatno je veći nego u kolovozu kada je kompanija zatražila 40 milijardi dolara, a trebao bi biti namaknut iz jednog od dva državna stabilizacijska fonda.

Rosneft teško pogađaju sankcije koje su zapadne zemlje uvele Rusiji blokiravši, između ostalog, ruskim kompanijama pristup na međunarodna tržišta kapitala zbog navodne ruske upletenosti u oružane sukobe u Ukrajini. I druge ruske kompanije, uključujući banke, trebaju dolare kako bi vratile ukupno 55 milijardi dugova u inozemnoj valuti u četvrtom tromjesečju. Ruska vlada najavila je moguće izmjene proračuna zbog nižih cijena nafte i pada tečaja rublja.

>>Vladimir Putin spašava BP nakon katastrofe u Meksičkom zaljevu

>>Rosnjeft postaje svjetski naftni div čijim se dionicama trguje na burzi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije