Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kutinska tvrtka

Rok za predaju obvezujućih ponuda za Petrokemiju produljen do 12. ožujka

Petrokemija
Zeljko Lukunic/PIXSELL
06.03.2014.
u 23:00

U međuvremenu, doznaje se, austrijski Borealis je odustao od ulaganja, a što se je već dalo iščitati iz intervju čelnika Borealisa u jednim austrijskim poslovnim novinama prije dva tjedna.

Iako je u petak trebao biti zadnji dan za predaju obvezujućih ponuda potencijalnih ulagača u Petrokemiju, rok je produljen do srijede 12. ožujka.

U međuvremenu, doznaje se, austrijski Borealis je odustao od ulaganja, a što se je već dalo iščitati iz intervju čelnika Borealisa u jednim austrijskim poslovnim novinama prije dva tjedna. Kako doznajemo, od ulaganja nisu odustali češki Agrofert i mađarski Bige Holding.

Iako je Borealis prvi pokazao interes za Petrokemiju i dugo se najavljivao kao najizvjesniji ulagač, ipak, navodno su bili nezadovoljni situacijom nakon dubinskog snimanja Petrokemije, a posebno lošim ugovorom oko nabave plina. No, nije isključeno da im trenutačno financijska konstrukcija nije najbolja, s obzirom na nedavne dvije akvizicije u Francuskoj i Bugarskoj, a od ulagača se upravo očekuje da ponudi što više novca za dokapitalizaciju u kutinsku tvrtku.

Prema neslužbenim informacijama najbolja je ponuda u neobvezujućim ponudama bila od Agroferta, koji se prema tumačenju nekih stručnjaka smatra i najboljim izborom za Petrokemiju. Nakon ulaska strateškog partnera, država će ostaviti najmanje udjel od 25 plus jednu dionicu u Petrokemiji.

>> Petrokemija tone, ugovoreni skupi plin povećava gubitke  

>> Gotov ‘due diligence’, ponude do ožujka

Komentara 2

JA
james49
09:27 07.03.2014.

Hoće li prodaja pojeftiniti cijene Petrokemijinih proizvoda?

PR
propalismoFranjoskroz
20:36 07.03.2014.

realna cijena plina,ponešto restruktuiranja,dosta investiranja,i uz normalno stanje cijena gnojiva na tržištu petrokemija može imati dobit od 300 miliona kuna godišnje.Po sadašnjoj cijeni na burzi netko će je dobiti za 150 miliona?????Pa nek netko kaže da se ne namješta Češkom Todoriću??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije