Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGANJA

Ralu logistika investira 150 milijuna kuna

Ralu
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
16.10.2014.
u 16:45

Novi logističko-distributivni centar prostirat će se na 120 tisuća četvornih metara, a bit će otvoren dogodine u travnju

Tvrtka Ralu logistika, u vlasništvu Luke Rajića, otvorila je u srijedu radove na svom logističko-distributivnom centru vrijednom 150 milijuna kuna u Rugvici pokraj Zagreba. Kako je objasnio Zvonimir Šćurec, predsjednik uprave Ralu logistike, riječ je o 120 tisuća četvornih metara prostora koji bi trebao biti pušten u pogon u travnju sljedeće godine.

– Znamo da je rok za izvedbu ovako složenog projekta na prvi pogled možda i prekratak. No, sigurni smo da ga kvalitetna tvrtka poput Kamgrada može zadovoljiti. Kamgrad nismo uzeli za izvođača zato što je najjeftiniji ili najpovoljniji, nego stoga što smatramo da je najkvalitetniji i da je u stanju ispoštovati dogovorene rokove. Pregovori s izvođačem bili su dugi i naporni, no na kraju smo se dogovorili. Bude li ove zime dana sa snijegom višim od metra, naravno da nećemo biti nerazumni i tražiti nešto nemoguće – kazao je Šćurec.

U novom logističko-distributivnom centru posao će, uz postojećih 300 radnika, naći novih 200 zaposlenika. Prva faza gradnje obuhvaća najmodernije skladište kapaciteta više od 12.000 paleta pod temperaturnim režimom za robu u zamrznutom (-25°C) i svježem režimu (0-8°C), sa 16 utovarno-istovarnih rampi. Time se ujedno osigurava mogućnost za dodatne usluge kao što su promopakiranja proizvoda, uloga carinskog i trošarinskog skladišta i sl.

Šćurec naglašava da je ovo jedna od najvećih trenutačnih investicija u privatnom sektoru u Hrvatskoj i za Ralu predstavlja ključan preduvjet za ostvarenje vizije o vodećem dobavljaču integrirane logističke usluge u hladnom lancu u regiji.

>> Luka Rajić ulaže 130 milijuna kuna

>> RALU logistika Luke Rajića vodeća u regiji sa 135 hladnjača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije