Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurdi

Račun Dina Petrokemiji odblokiran - greškom

dina
Foto: Pero Lovrovic/PIXSELL
22.11.2014.
u 12:21

Račun u Dini bio je blokiran dulje od zakonskog roka za pokretanje stečaja, nepravilnosti su prijavljene DORH-u

Fina je odblokirala račun Dini Petrokemiji a da za to nije znao ni predsjednik uprave, jer nije ni bilo temelja da do deblokade dođe. Naime, dug državi od osam milijuna kuna nije podmiren. Je li opet takav apsurd, jer u slučaju Dine i Diokija ih ima više, slučajan, odnosno posljedica neznanja ili se na razne načine štiti bivši čelnik tvrtki Robert Ježić, što je bila i tvrdnja u prijavi DORH-u zbog niza nepravilnosti u Dini.

Dina Petrokemija je u predstečajnoj nagodbi, iako su odavno stvoreni uvjeti za stečaj, s obzirom na to da je račun blokiran više od zakonskog roka. Ovom deblokadom, Dina od zarade na Ježićevoj tvrtki Dinamarina, u kojoj Dina ima udjel od 10 posto, može sada pokriti obveze za materijalne troškove. Apsurd odblokiranog računa Dine navodno se dogodio zbog rješenja Visokog trgovačkog suda u Zagrebu u kojem se ukida rješenje Trgovačkog suda u Rijeci, no promaknuo im je nastavak u kojem se kaže da se predmet vraća sudu na ponovni postupak.

To rješenje izdano je još krajem prošle godine, no otad ročište u Rijeci nije sazvano, a na kojem bi se utvrdila sudbina Dine – stečaj ili predstečajna nagodba i ima li zainteresiranih ulagača, a nakon čega bi se mogla sazvati i skupština za Dioki, na kojoj bi se utvrdile točne tražbine, jer će situacija biti drukčija ovisno o tome ide li njezina tvrtka Dina Petrokemija u stečaj ili će se nastaviti predstečajna. Radnici Diokija su pak nedavno prosvjedovali zbog sporosti stečajnog postupka i odugovlačenja s ročištem na sudu u Rijeci vezano uz sudbinu Dine. I oni sumnjaju da cijelu priču još uvijek vode ljudi bliski Ježiću. Zbog toga su i najavljene prijave, kako ne bi u zastaru pali dugovi i gospodarski kriminal za koje se Ježić tereti. Spletke vezane za Dinu, sumnja se, vezane su i uz njezinu tvrtku Ćuf, na čijem zemljištu država planira graditi LNG. Trenutačno se čeka izdavanje lokacijske dozvole, no i tu se događa apsurd jer vlasništvo nad zemljištem još uvijek ima Hypo banka, s kojom tek treba naći rješenje i ponuditi zamjenski objekt.

>> 'Stečaj Diokija i predstečajnu Dine vode Ježićevi ljudi'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije