Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedavno osnovan

Prvi ženski klaster Kolo: Okupljaju žene poduzetnice iz cijele Hrvatske

Klaster Kolo
Foto: Branimir Bradarić
1/3
17.01.2015.
u 15:31

Za proljeće je najavljena posjeta SAD-u gdje će hrvatskim iseljenicima biti prezentirani proizvodi klastera

Nedavno osnovani prvi Klaster žena poduzetnica Republike Hrvatske Kolo danas je u Vukovaru održao prezentaciju na kojoj su predstavljene mogućnosti i djelovanje klastera, ali i gdje se razgovaralo o daljim planovima.

Klaster Kolo trenutno okuplja 12 žena poduzetnica, OPG-ova ili poduzeća od Dubrovnika do Iloka. Prema riječima predsjednice Klastera Kolo Ane Barać klaster okuplja žene koje proizvode prepoznatljive autohtone proizvode, čuvaju baštinu i žele funkcionirati kroz održivi razvoj na načelima društveno odgovornog poslovanja.

– Među nama su proizvođačice pršuta, džema od ljute naranče, ličkih sireva, vunenih predmeta, vukovarski medenjaci i mlade dizajnerice, razni odjevni predmeti od tkanine… Tu je i niz pridruženih članica, a s obzirom na velik interes očekujem kako ćemo se i dodatno širiti, rekla je Barać. Govoreći o razlozima pokretanja ženskog klastera kaže kako su se držali filozofije da nitko među njima drugima nije konkurencija, ali i da organizirani na ovaj način dobivaju puno veću širinu i snagu.

Za proljeće je najavljena posjeta SAD-u gdje će hrvatskim iseljenicima biti prezentirani proizvodi klastera, ali i kada će sudjelovati na velikom kongresu ženskog poduzetništva. Prvi rezultati rada ženskog klastera Kolo očekuju se tijekom ove turističke sezone.

>> Broj žena u biznisu stagnira od 2010.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije