Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište osiguranja u veljači

Premija životnih osiguranja skočila deset posto

šalter
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
28.03.2017.
u 14:06

Uplaćeni iznos premija autoodgovornosti opet je manji nego lani zbog liberalizacije cjenika

Osiguravajuće kuće zaračunale su 1,65 milijardi kuna bruto premije u veljači čime je prikupljena premija porasla za 2,6 posto na godišnjoj razini, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje o poslovanju 23 osiguravatelja. U segmentu neživotnih osiguranja, u kojem se prikupi više od 70 posto sve premije, situacija je gotovo ista kao lani s bruto premijom od 1,18 milijardi kuna. Zato je skok primjetan kod životnih osiguranja, s rastom za gotovo 10 posto na 469 milijuna kuna.

Građani najviše premije uplate za osiguranje od odgovornosti motornih vozila, ponajviše autoodgovornost, no uplaćena premija i dalje prati trend pada koji je donijela liberalizacija cjenika. U veljači je uplaćeni iznos dosegnuo 274,5 milijuna kuna, 2,44 posto manje nego lani. Croatia osiguranje drži prvu poziciju s 30-ak posto, slijede Allianz i Euroherc.

> > Osiguravatelji ugovorili samo 37 mil. kn više premije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije