Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASLE ŠTETE OD MRAZA

Premija Triglav osiguranja u Hrvatskoj veća za 28,8 milijuna eura

Triglav osiguranje
Foto: Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
20.08.2016.
u 07:30

Premija neživotnih osiguranja stagnira

Triglav grupa ostvarila je u prvom polugodištu gotovo istu premiju kao i lani, 507 milijuna eura, te dobit od 34,2 mil. eura. Zbog povijesno niskih kamata na financijskim tržištima prinosi su im bili 39% niži nego u istom razdoblju lani.

Premija neživotnih osiguranja stagnira, dok su životna osiguranja pala 3 posto. Za isti postotak rasla su pak zdravstvena osiguranja. Najveći rast premije, 20 posto, zabilježili su u Srbiji, dok je hrvatska podružnica premiju povećala 12 posto.

Za jedan posto rasle su im i štete, na 301,1 mil. eura, a najviše od mraza u Sloveniji i Hrvatskoj. Na našem tržištu premija je iznosila 28,8 mil. eura, najveći rast imala su autoosiguranja, 25 posto. Životna osiguranja rasla su 3 posto. 

>> Croatia osiguranje otvara podružnicu u Sloveniji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije