Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐURO ĐAKOVIĆ

Predstavljen projekt jačanja konkurentnosti

Đuro Đaković
Ivica Galović/PIXSELL
02.10.2014.
u 14:05

Projekt je ciljano promoviran u Brodsko-posavskoj županiji, u kojoj je metalski sektor nositelj razvoja i zaposlenosti.

U Đuri Đakoviću predstavljena je namjera osnivanja Centra metalskih kompetencija, koji će radnicima omogućiti priznanje prethodno stečenog znanja te razvoj obrazovnih programa usklađenih sa zahtjevima industrije i tržišta. U sklopu tripartitne suradnje između sindikata, HUP-a te ministarstava rada i mirovinskog sustava i znanosti i obrazovanja, održana je prezentacija projekta koji bi trebao osnažiti konkurentnost sektora poticanjem i priznavanjem znanja radnika. Razvoj specifičnih znanja trebao bi pridonijeti visokoj razini kvalitete proizvoda.

- Očekujemo da ćemo na ovaj način ostvariti preduvjete za priznavanje kvalifikacija zaposlenicima s radnim iskustvom koji imaju sve potrebne kompetencije, ali nemaju formalnu diplomu. Projekt je prepoznao regionalne specifičnosti i time će podržati jačanje konkurentnosti naše kompanije na tržištu –  kaže Tomislav Mazal, predsjednik Uprave slavonskobrodske tvrtke.

Projekt je ciljano promoviran u Brodsko-posavskoj županiji, u kojoj je metalski sektor nositelj razvoja i zaposlenosti. Međusobna suradnja uključivat će pomoć kod izrade standarda zanimanja i kvalifikacija iz fondova EU te iniciranje uvrštavanja novih zanimanja u Nacionalnu klasifikaciju prema potrebama poslodavaca.

>>Đuro Đaković otpušta 200 radnika i smanjuje broj tvrtki

>>Višak u Đakoviću su jedino zaposleni po političkoj liniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije