Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog 6886 kuna duga

Pred stečajem posljednja produkcijska tvrtka 'kralja sapunica' Romana Majetića

roman majetić
Foto: Pixsell
1/2
19.05.2016.
u 15:16

'Kreativna produkcija' osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor.

Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas u kojem se pozivaju zastupnici 'Kreativne produkcije' d.o.o, produkcijske tvrtke 'kralja sapunica' Romana Majetića, da u skraćenom stečajnom postupku u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza tvrtke s utvrđenih 6886 kuna duga.

Kako se navodi u oglasu, na temelju prijedloga Financijske agencije (Fine) iz veljače, pozivaju se i vjerovnici Majetićeve tvrtke da u roku od 45 dana predaju prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a ne odazovu li se oni i zastupnici 'Kreativne produkcije' u zakonskim predviđenim rokovima, sud će utvrditi da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti odluku o zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Prema podacima dostavljenim Fini, ta tvrtka nema zaposlenih.

'Kreativna produkcija' osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor.

Najava stečaja 'Kreativne producije' uslijedila je godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve producentske tvrtke 'Audio vizualne atrakcije' (AVA) koja je, prema riječima stečajnog upravitelja Jure Marušića, ostavila iza sebe dugove koji dosežu i do sto milijuna kuna.

Prema izvatku iz sudskog registra, AVA produkcija Romana Majetića, u medijima proglašenog 'kraljem sapunica' koji je, između ostalog, producirao serije 'Villa Marija' i 'Ponos Ratkajevih', u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna.

Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će svoju djelatnost nastaviti preko tvrtke 'Kreativna produkcija', no njegov projekt koji je, prema medijskim napisima, još prošle godine navodno nudio Hrvatskoj radioteleviziji (HRT-u) nije ušao u plan realizacije.

>> Jadran film produkcija Vinka Grubišića ide u stečaj zbog duga od skoro 300.000 kuna

Komentara 1

KU
kunigunda
20:55 19.05.2016.

da čovjek ne povjeruje , pa vi novinari bi trebali istražiti tko je pravi vlasnik te tvrtke pa onda slobodno recite sigurno je ona pijana ministrica izdašno financirala našim novcem te gluposti a sada hasanbegović stavio lokot na kasu ii kao židov čuva novac pa se više ne možete razmetati i slikati na naš račun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije