Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRODOSPLIT GRADI JEDRENJAK

Prave najveći jedrenjak na svijetu po uzoru na France II iz 1911.

jedrenjak brodosplit
Foto: Brodosplit
1/3
29.09.2015.
u 12:55

Brod će biti dug 162 i širok 18,5 metra, nosivosti 2000 tona. Imat će pet jarbola i jedra ukupne površine 6.347 kvadratnih metara

U Brodograđevnoj industriji Split u utorak je započela obrada čelika za najveći jedrenjak na svijetu, ugovoren s kompanijom Star Clippers Ltd.

Brod će biti dug 162 i širok 18,5 metra, nosivosti 2000 tona. Imat će pet jarbola i jedra ukupne površine 6.347 kvadratnih metara. Na krmi će biti marina platforma s mogućnošću otvaranja i spuštanja do razine mora, pa će pristupa moru. Imat će čeličnu konstrukciju dok će paluba biti kompletno pokrivena tikovinom najviše kvalitete.

- Uspješna realizacija ovog ugovora, uz potporu HBOR-a, pridonijet će održivom poslovanju Grupe Brodosplit i očuvanju njezine temeljne djelatnosti, a osigurat će ulazak Brodosplita na rastuće tržište jedrenjaka te dobivanje značajnih referenci - rekao je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Na brodu su predviđena i tri bazena koji će biti punjeni slatkom ili morskom vodom s podvodnim svjetlima, grijanjem i mjehurićima. Imat će pet paluba, a na njemu će moći biti 450 osoba od čega će 300 putnika biti smješteno u 150 luksuznih kabina, te u 74 kabine 150 članova posade. Imat će prostor za biblioteku, velike salone od čega će se jedan protezati na tri palube s ogradama i klavirom.

Na jedrenjaku će biti najmodernija navigacijska i komunikacijska oprema, svaka kabina će imati internet, telefon, televiziju, glazbu, a cijeli brod će biti pokriven Wi-Fi signalom. Na otvorenim palubama će biti tri bara, kuhinja koja će se prostirati na tri palube. Klimatizacija na brodu će biti izvedena prema visokim zahtjevima da bi zadovoljila komfor putnika u svim klimatskim uvjetima.

Star Clippers Ltd. je prisutan na europskom i američkom tržištu te je poznat po brodovima koji su vjerna reprodukcija klasičnih jedrenjaka. Tako će se i novi brod koji se gradi u Brodosplitu graditi po uzoru na brod "France II" iz 1911. godine.

>> Porinut brod betonara, vrijedan 54 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije