Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moja poduzetna Hrvatska

Branko Ognjenović pripremio riblju gregadu u Supetru i razveselio nepca prisutnih

Branko Ognjenović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
29.06.2016.
u 22:27

Recept je vrlo jednostavan i radi se o težačkom jelu koje se pripremalo u stara vremena, pojasnio je Ognjenović

Na supetarskom izdanju Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska majstor održan je i kulinarski show u sklopu kojeg je kuhar i poznato lice s tv-ekrana, Branko Ognjenović, pripremio riblju gregadu. Radi se o svojevrsnom složencu u kojem glavnu ulogu igraju škarpina ili bakalar. Osim ribe, dodaje se i korjenasto povrće te krumpir. 

Recept je vrlo jednostavan i radi se o težačkom jelu koje se pripremalo u stara vremena, pojasnio je Ognjenović. Prvo se na ulju pirja luk i češnjak, nakon čega se u redove slaže na tanko narezan krumpir, povrće pa riba i tako sve dok se ne potroše glavne namirnice. Posljednji bi sloj, upozorio je kuhar, trebao biti riba. Sve se zalije maslinovim uljem i bijelim vinom, dodaje se nekoliko rajčica, peršin, zatim sol i papar te se sve skupa kuha oko 45 minuta. 

Ognjenović kaže i da sudjelovanje u Festivalu poduzetništva vidi izvorom pozitivnih iskustava i izvrsnom prilikom za razmjenu kontakata, primjera dobre prakse iz struke te razvesele nepca svih okupljenih. "Sretan sam što sudjelujem u Festivalu gdje ću kroz jela i namirnice karakteristične za pojedine regije Hrvatske prezentirati našu lokalnu gastronomiju. Cilj mog doprinosa Festivalu je prenijeti ljubav prema gastronomiji te približiti način pripreme gastronomskih specijaliteta", poručio je Ognjenović.

„Nadam se da će svi koji danas ovdje kušaju naše jelo usvojiti i nastaviti primjenjivati stečena gastronomska iskustva -– nove načine spravljanja jela, načine iskorištavanja namirnica na kako bi iz njih dobili ono najbolje u što kraćem vremenu", zaključio je.

>>Mali su, ali ključni za društvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije