Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarne tenisice

Povratak startasica: Nove kolekcije počinju sa 50.000 pari tenisica

startas
Foto: Branimir Bradarić
1/5
25.02.2014.
u 17:00

Novi pokušaj osvajanja tržišta Hrvatske i svijeta

Kada su sada već davne 1976. godine dizajneri i čelnici vukovarske tvrtke Borovo počeli proizvoditi tenisice Startas, nisu ni sanjali da su stvorili brend koji će trajati gotovo 40 godina i da će se proizvesti deseci milijuna tih platnenih tenisica. Vrlo su brzo startasice postale apsolutni hit i prepoznatljiv proizvod u cijeloj bivšoj državi.

Vrhunac na Univerzijadi

Prepoznatljive bijele i plave tenisice, koje su se jedine niz godina proizvodile, nosile su se u svim prigodama pa su tako bile nezaobilazne tijekom šetnji, obavljanja različitih poslova, u sportu, na satovima tjelesnog odgoja... Vukovarci i danas ponosno te "patike" nazivaju “starkama”, ističući da je to jedan od proizvoda s kojim i u kojem su odrastale brojne generacije. Može se reći da je vrhunac popularnosti i moći kolekcije Startas označilo generalno sponzorstvo svih sudionika na Univerzijadi u Zagrebu 1987.

Kontinuirana proizvodnja startasica nastavila se svih godina, a 2007. brend Startas konačno je oživljen i revitaliziran kada se u njegovo dizajniranje uključio rovinjski dizajner i ilustrator Mauro Massrotto. Startasice postaju šarenije i drukčije i ponovno su globalni hit.

Foto: Branimir Bradarić

Danas, 38 godine od početka proizvodnje i sedam godina od oživljavanja brenda, Borovo i startasice kreću u novu borbu za kupce i u novi pokušaj osvajanja širokoga tržišta Hrvatske i svijeta. U upravi Borova ističu da žele učiniti korak dalje u izgradnji brenda, ali i da se startasice i danas prodaju na tržištima Hrvatske, regije, Francuske, Koreje i Japana.

Ako sve bude išlo po planu, počet će se s proizvodnjom 50-ak tisuća pari tenisica različita dizajna, što će se povećavati u skladu sa zahtjevima tržišta. Za realizaciju planova uprave Borova zadužena je Tatjana Katić Škot koja je nedavno imenovana za novu voditeljicu brenda Startas.

– Nova kolekcija tenisica Startas za proljeće/ljeto 2014. godine bit će predstavljena 21. ožujka, poslije čega će odmah biti i u izlozima prodavaonica. Zasad je pripremljen prvi dio kolekcije koji čini osam modela. Bit će tu još nekoliko modela, a izradit ćemo i poseban limitirani model od svega 250 primjeraka – kaže Katić Škot.

Novi modeli startasica izrađeni su također ručno i od kvalitetnih materijala, a prepoznatljivi su po vedrim i šarenim dezenima, kvalitetnijem potplatu, kalupu prilagođenom zahtjevima kupaca…

Druženje s dizajnerima

Prema najavama, njihova cijena u prodavaonicama trebala bi iznositi oko 160 kuna. U Borovu već sad razmišljaju i o budućnosti pa su u ponedjeljak održali druženje s dizajnerima iz cijele Hrvatske koji su se javili na natječaj za sudjelovanje u izradi kolekcije startasica za jesen/zimu 2014./2015. godine. Najuspješniji među njima bit će i nagrađeni, a njihova će rješenja biti vrlo brzo realizirana i u proizvodnji.

Komentara 3

Avatar patkovic
patkovic
17:41 25.02.2014.

najbolje su vam od meke kože adidasice što ste morali crni ukras korigovat ali malo su poskupe , da su 250kn kao prije moj sin je tri zaredom uzimao u 3-4 god , sada su oko 370kn

ME
Meter
17:28 25.02.2014.

Samo naprijed, bez stožera.

Avatar tajar
tajar
17:08 25.02.2014.

Dajte se probudite, koje srartasice vi to sanjate. Zar one soctenisice kad drugih i nije bilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije