Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD DRŽAVE

Povišen dugoročni kreditni rejting MOL-a

mol
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
21.07.2016.
u 19:20

Jozef Simola, šef financija kompanije, komentirao je kako je to pohvala integriranom poslovnom modelu MOL-a.

Rejting kuća Standard & Poor's ovaj je tjedan naftnoj kompaniji MOL, čije je sjedište u Mađarskoj, povisila dugoročni kreditni rejting  s 'BB' na 'BB+', sa stabilnim očekivanjima. Već je ranije, u ožujku, agencija Fitch pozitivno ocjenila kreditni rejting MOL-a te mu je dala ocjenu BBB-, također sa stabilnim očekivanjima.

Obrazložili su to boljim performansama u downstreamu koji će smanjiti financijske rizike kompanije. U isto vrijeme kreditni rejting Hrvatske obje su kuće ocijenila ocjenom BB s negativnim očekivanjima, a ni rejting Mađarske nije bolji, tako da međunarodna energetska kompanija ima bolji rejting od obje te države.

To je tim veće postignuće ako znamo da je naftna industrija u 2016. godini ostvarila gotovo 30 postotni pad. Jozef Simola, šef financija kompanije, komentirao je kako je to pohvala integriranom poslovnom modelu MOL-a, te kako je MOL zadovoljan povišenjem kreditnog rejtinga koji dolazi u trenutku kada se industrija nafte i plina suočava sa teškim izazovima.

Istaknuo je kako će MOL ostati predan zadržavanju snažne bilance, ali i financijske snage i fleksibilnosti.

>> MOL zaključio akviziciju slovenskog downstream poslovanja ENI-ja

Komentara 1

RI
rikavac
21:23 21.07.2016.

e da je sad Sanader premijer dobio bi on povoljan kredit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije