Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proizvodi godine

Potrošačima su najbolji ABC sir, Lino lada...

Lino Lada
Foto: Facebook
1/2
15.10.2016.
u 14:45

Najcjenjeniji proizvodi nosit će žig Odabrani proizvod godine

Otvorena, transparentna metodologija odabira proizvoda preporukama potrošača jamstvo je i građanima i proizvođačima kakvi se proizvodi najviše cijene – i najbolji poticaj za njihovu kupnju, kaže Goran Gorenc, direktor projekta Odabrani proizvod godine.

Francuski koncept koji je u svijetu poznat već 30 godina i prepoznaje ga već više od tri i pol milijarde ljudi u 45 zemalja, preksinoć je u Hrvatskoj predstavljen prvi put. I s njim 21 proizvod u isto toliko kategorija hrane, proizvoda za dom te osobnu njegu koji je dobio pravo da u idućih godinu dana nosi istaknuti crveni pečat Odabrani proizvod godine i bude vidljivo istaknut na policama Konzuma.

Među njima su Podravkina Lino lada kokos, Tuc Sweet Chilli slani krekeri Mondeleza, ABC krem-sir Belja, PIK naresci PIK-a Vrbovec, Argeta paštete Atlantica, Gran Cereale Digestive keksi, Bref Power Active linija, Chio Oven Chips...

– svi odreda inovativni proizvodi, lansirani u posljednjih godinu i pol na našem tržištu i, prema neovisnom istraživanju Nielsena, prepoznaje ih, zadovoljno je s njima i odobrava ih više od 2000 potrošača dobnih skupina od 15 do +65 godina.

– S našim kupcima smo rasli i s njima se razvijamo, i uvijek, bez obzira na situaciju, stavljamo ih na prvo mjesto. Stvaranje dodatne vrijednosti za kupca postao je glavni alat u borbi na tržištu, a nositi titulu Odabranog proizvoda godine svakako pridonosi stvaranju te vrijednosti – kazao je direktor marketinga Konzuma Danijel Dugić, objašnjavajući kako projekt, kojemu je Konzum partner, utjelovljuje sve na čemu suvremena trgovina počiva.

Svake se godine na hrvatsko tržište lansira više od 15.000 novih proizvoda, a samo ih 20-ak posto preživi prvu godinu.

Stoga je preporuka onih koji su dobri, naročito ako dolazi od potrošača, za proizvođače najmoćniji marketinški alat koji dokazano utječe na kupnju, prepoznatljivost, distribuciju i prodaju. Vrijednost prodaje nekog proizvoda putem promocije raste u prosjeku 24%, a u slučaju preporuke i 700%, pokazalo je istraživanje Nielsena.

>> Čarli i Permetal prvi i najbolji – proizvodi godine prema ocjeni hrvatskih potrošača

Komentara 1

TE
texas
09:43 16.10.2016.

Jao Linolada je zakon,nutela je nula!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije