Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.ožujka

Poslovni uzlet dolazi u Varaždin. Habuš: Ovo je prilika da dobijete putokaz kako postati još bolji

uzlet
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
06.03.2015.
u 16:11

Gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš složio se kako je ovo izvrsna prilika da poduzetnici i obrtnici dobiju putokaz kako postati još bolji

Na press konferenciji 6. ožujka u Varaždinu u Gradskoj vijećnici najavljen je Poslovni uzlet grada Varaždina koji će se održati 13.ožujka u Areni. Konferenciji su prisustvovali Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i  Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

˝Zadovoljstvo mi je najaviti petu manifestaciju Poslovnog uzleta, projekta  koji smo pokrenuli prošle godine u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Josipovića s ciljem promocije i edukacije malog i srednjeg poduzetništva.  Naša misija je podići razinu znanja i kompetencija hrvatskih poduzetnika i drago mi je da su županija i grad prepoznali važnost našeg projekta˝, istaknuo je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Napomenuo je kako su ovaj strateški projekt Poslovnog dnevnika podržali mnogi gradovi i županije. U odnosu na prošlu godinu kada je Poslovni uzlet organiziran u šest gradova, ove godine je napredak dokazan jer će obići  23 grada po cijeloj Hrvatskoj i podići kompetencije poduzetnika svih regija. U Varaždinu se do sada na besplatne edukacije  rađene po mjerama i potrebama samih poduzetnika prijavilo 200-njak obrtnika, poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš  složio se  kako je ovo izvrsna prilika da poduzetnici i obrtnici dobiju putokaz kako postati još bolji. ˝Grad Varaždin svojim poduzetnicima i obrtnicima pomaže kroz kreditne linije, suradnju s obrtničkom komorom  i razne projekte poput Poduzetničkog impulsa. Neka poduzetnici i dalje budu nosioci našeg grada kao što su to bili i do sada˝, poručio je Habuš. Najavio je i kako se nakon deset godina otvorila velika razvojna prilika i šansa varaždinskog poduzetništva, naime gradu  se uskoro vraća zemljište veliko 77 tisuća kvadrata idealno za poduzetničku zonu.

Župan Predrag Štromar istaknuo je kako je Varaždinska županija, županija s najkonkurentnijim poduzetništvom. ˝Poslovni uzlet je kvalitetan projekt koji može samo dodatno pospješiti gospodarstvo naše županije i prihvatili smo ga bez puno razmišljanja. Edukacije i svježe teme koje će poduzetnici moći čuti svakome će od njih pomoći u ovim teškim i kriznim vremenima. Iako je naše poduzetništvo žilavo, nama je uvijek cilj još bolja kvaliteta te da naši poduzetnici svojim znanjima  i vještinama mogu parirati poduzetnicima na europskom tržištu˝, zaključio je Štromar. Za sve poduzetnike Varaždinske županije bitno je naglasiti kako ovo nije jedini Poslovni uzlet koji ih očekuje jer ove godine educiramo poduzetnika, obrtnike i vlasnike poljoprivrednih gospodarstava i u gradu Ivancu i Ludbregu. 

>> Miletić i Flego na sastanku s predsjednikom Katalonije Arturom Masom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije