Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo zlata vrijedi 2015.

Poslovni dnevnik pruža mladima 
s invaliditetom priliku za posao

20.04.2015., Zagreb - Na konferenciji za medije Poslovni dnevnik predstavio je svoj drustveno odgovorni projekt zaposljavanja invalida Iskustvo zlata vrijedi.  Denis Marijon , Vladimir Nisevic , Tatjana Dalic , Lidija Novak.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
21.04.2015.
u 09:00

Projekt bi ove godine trebao biti još uspješniji

I u ove godine nastavlja se društveno odgovoran projekt Iskustvo zlata vrijedi 2015., što ga je Poslovni dnevnik pokrenuo da bi proširio svijest o zapošljavanju osoba s invaliditetom i omogućio stjecanje radnog iskustva mladima s invaliditetom. Zahvaljujući projektu lani su na praksi bila 22 studenta s invaliditetom, petero je nakon prakse dobilo posao, a zahvaljujući i novoj zakonskoj regulativi ovogodišnji projekt mogao bi donijeti još bolje rezultate, istaknuli su jučer na konferenciji za novinare organizatori i partneri projekta Iskustvo zlata vrijedi. Projekt su i ove godine podržali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Partneri su Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH i Udruga Zamisli.

– Cilj je pomoći mladima s invaliditetom koji nakon studija imaju velik problem sa zapošljavanjem i stjecanjem prvog radnog iskustva. U tome smo uspjeli, i ove godine pokušat ćemo mijenjati društvenu svijest među našim poslodavcima koje pozivamo, jednako kao i studente, da se uključe u projekt – istaknuo je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika, na konferenciji u Veleučilištu Baltazar u Zagrebu.

Uspjeh projekta jamči i novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koji je uveo kvote zapošljavanja osoba s invaliditetom, odnosno zamjenske kvote u vidu stipendiranja studenata, a ako poslodavci to nisu u mogućnosti, trebaju uplaćivati naknadu za rehabilitaciju ili zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Prijave za projekt Iskustvo zlata vrijedi traju do 1. lipnja, bez ograničenja u broju prijavljenih osoba i poslodavaca.

Komentara 1

TH
than
10:57 21.04.2015.

Dobro je onaj invalid jucer rekao. Posla jednostavno nema. Da ima, niti invalidima ne bi bilo toliko tesko pronaci posao. Sve je ovo preljevanje iz supljeg u prazno. Jedino sto oni koji nisu u invalidnoj skupini mogu otici van, tako da dobijemo zaposlenog invalida i covjeka koji je otisao van. Jos, ako povuce cijelu obitelj. Kako god okrenes nikako ne valja, ali glavno da se preljeva iz supljeg u prazno umjesto da se konkretno radi na reformama u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije