Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 10-ak lipa po litri

Porasle cijene goriva, konkurencija jeftinija od Ine

gorivo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.01.2015.
u 10:25

Što se tiče Eurosupera 95, na Ininim, Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila cijena je skuplja za 10 lipa i sada stoji 8,52 kune

Cijene naftnih derivata u utorak su porasle za 10-ak lipa po litri. No ovog puta konkurencija je odlučila prodavati litru eurodizela za lipu jeftinije nego Ina. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, na Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila litra eurodizela stoji 8,12 kuna, što je za deset lipa skuplje nego do sada.

Ina to gorivo prodaje za 8,13 kuna. No koliko je liberalizacija tržišta uzela maha, pokazuje i primjer Tifona. Na benzinskoj postaji na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu litru eurodizela prodaju po staroj cijeni (8,02 kune), dok na postaji u Buzinu čak za manje od 8 kuna – cijena je 7,97 kuna. Stoga se postavlja pitanje, ako ta benzinska postaja prodaje ovu vrstu goriva za manje od 8 kuna, zašto su svi ostali podigli cijene. 

Što se tiče eurosupera 95, na Ininim, Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila cijena je skuplja za 10 lipa i sada stoji 8,52 kune. No, isto kao i kod eurodizela, Tifon litru eurosupera 95 na postaji na Horvaćanskoj prodaje po staroj cijeni od 8,52 lipe, a u Buzinu za 5 lipa jeftinije – 8,47 kuna. Najviše su iznenađeni vozači koji koriste autoplin. Cijena litre te vrste goriva poskupila je najviše – za 24 lipe. Sada se prodaje za 4,73 kune. No, na dijelu Ininih postaja prodaje se i za 3,93 kune, još 20 lipa skuplje. Cijena loživog ulja porasla je za 10 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 4,43 kune.

>> U utorak rastu cijene goriva?

Komentara 20

DJ
dj5
11:06 27.01.2015.

"Stručnjaci" iz INE su nam objasnili da se promjena cijena nafte na svjetskom tržištu reflektira na maloprodajnu cijenu goriva tek nakon tri mjeseca jer toliko traje ciklus kupovine nafte, transporta, prerade i prodaje goriva. To očigledno vrijedi kada cijena naftee pada. Kada cijena nafte poraste to se trenutno odrazi na cijenu goriva. PREVARENI SMO!!!

TH
than
11:02 27.01.2015.

Jos jedno poskupljenje goriva i idu lancano i ostala poskupljenja. To sto nista nije pojeftinilo u medjuvremenu, to je vec za neku drugu 'analizu'. A izgovori su im dobri. Kada treba pojeftiniti, onda je nafta kupljena prije 3 mjeseca, a kada treba poskupiti, onda, eto jucer bas dolar ojacao.

LK
L@k@konjic@
10:53 27.01.2015.

luda kuca trebalo je gorivo pojeftiniti jos kunu,kunu i pol a ne poskupiti katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije