Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Radinger

Pokrenuo posao u Londonu, novi je plan pohod na Australiju

'06.09.2012., Zagreb - Organizatori Mobility Day konferencije Andrej Radinger . Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
26.09.2013.
u 14:00

Radinger je stekao prestižnu titulu Most Valuable Professional koju u Hrvatskoj ima samo 20-ak stručnjaka

Mobility Day 2013. je stručni skup u organizaciji tvrtki Mobendo i Citus. Uoči ovogodišnje konferencije o poslovanju i planovima popričali smo s Andrejem Radingerom, vlasnikom Mobenda, koji je otvorio i tvrtku u Londonu te je vlasnik prestižne titule MVP.

Vani status znači puno

Stručnjak ste za Microsoftove mobilne tehnologije, te osim Mobenda u Hrvatskoj imate i tvrtku u Londonu AppaMundi.

Osnovna ideja i cilj pokretanja tvrtke u Londonu bio je izlazak na tržište EU. Što je znatno lakše postići ako ste prisutni na tim tržištima nego odavde, iz Hrvatske. Englesku sam odabrao zbog govornog područja i zbog partnera s kojima sam ušao u tu priču. Osim toga, kriterij mi je bio i veličina i razvijenost tržišta kao i prisutnost velikih tvrtki s kojima surađujemo i radimo. U ovom trenutku ne razmišljam o pokretanju novih tvrtki u EU, ali zato postoji ozbiljna opcija s otvaranjem tvrtke na najmanjem kontinentu, u Australiji.

Nositelj ste titule Microsoft Windows Phone Development Most Valuable Professional (MVP), što takve kompetencije znače u vašem svijetu i koliko ih je teško steći?

Iz mojeg iskustva u Hrvatskoj, ta kompetencija ne znači baš mnogo. Ali zato na inozemnim tržištima MVP status znači jako puno. Čak mogu reći da je to poprilično odredilo moj profesionalni put. Prednosti titule očitovale su se kroz izravni kontakt s Microsoftovim zaposlenicima u Redmondu i njihovim uredima u svijetu, odlaske na konferencije, poslovne kontakte, dobivanje konkretnih poslova i angažmane. MVP titulu za bilo koje područje specijalnosti nije lako osvojiti, jer osim tehničke izvrsnosti, podrazumijeva i dosta aktivnosti u Microsoftovoj zajednici. U Hrvatskoj je trenutačno 20-ak osoba s MVP statusom i ta titula garantira da imate posla s vrhunskim stručnjacima u svojem području.

Rade i aplikacije

Osim savjetovanja i podučavanja drugih o Windows platformi i sami izrađujete mobilne aplikacije? Koja je najuspješnija?

Primarno smo usredotočeni na poslovna rješenja, pa tako imamo rješenja za inventuru, mobilnu prodaju, skladišta, a sudjelovali smo i u izradi prvog poslovnog rješenja na Windows Phone platformi prije dvije godine. I Nokia me angažirala da obučim njezine ljude za rad na Windows platformi.

Godinama organizirate Mobility Day, što ćete ove godine naučiti polaznike?

Mobility Day svake godine ima temu koja nam se čini aktualna u tom trenutku, a ove godine je to \"Mobile Device Management\", tj. upravljanje mobilnim uređajima u poslovnom okruženju. S obzirom na sve veću primjenu mobilnih uređaja u poslovanju, to je danas jedna od ključnih stvari pa ćemo ove godine održati nekoliko predavanja o toj temi.  

>> Mobility Day za sve koji žele biti ukorak s trendovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije