Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Michigan

Podravka pokrenula proizvodnju goveđeg gulaša u Americi

podravka
Jadranka Jureško Kero/VLM
11.11.2010.
u 18:15

Hrvatski izvoz važan je dio oporavka hrvatskog gospodarstva i Podravkini proizvodi koji se prodaju u Americi snažno doprinose tom trendu te zaslužuju podršku i pohvalu - naglasila je veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović

Najpoznatija hrvatska prehrambena tvrtka Podravka počela je u četvrtak proizvodnju goveđeg gulaša u američkom gradu Richmondu u saveznoj državi Michiganu. Goveđi gulaš u Americi se proizvodi po originalnoj Podravkinoj recepturi i prepoznatljivu brandu kakav se kupuje u Hrvatskoj, brojnim europskim zemljama i Australiji.

Za partnera je izabrala američku tvrtku Giovanni Appetizing Foods, koja ima iskustvo i kvalitetu u proizvodnji konzerviranih proizvoda, dokazano i na proizvodnji kokošje paštete koju je koprivnička tvrtka pokrenula prošle godine, a prodaja je, poručuju iz Podravke, uspješna iznad svih planova.

Domagoj Kero, direktor Podravkina predstavništva za Ameriku i Kanadu, podsjeća da je Američka agencija za hranu i lijekove FDA prije nekoliko godina, zbog zaraznih bolesti, zabranila uvoz proizvoda s kokošjim i goveđim mesom iz svih europskih zemalja pa tako i Podravkina goveđeg gulaša.

- Zbog toga je za potrebe američkog tržišta Podravka goveđi gulaš do sada proizvodila u Australiji iz koje je zakonski dopušten uvoz mesnih prerađevina.

Na svečanosti pokretanja proizvodnje u Richmondu uz direktore Podravke iz Koprivnice u ime Vlade RH nazočila je Kolinda Grabar-Kitarović, veleposlanica u SAD-u.

- Hrvatski izvoz važan je dio oporavka hrvatskog gospodarstva i Podravkini proizvodi koji se prodaju u Americi snažno doprinose tom trendu i promiču hrvatsku prehrambenu industriju u ovoj zemlji te zaslužuju podršku i pohvalu - naglasila je veleposlanica.

Iz koprivničke prehrambene kompanije ističu da s projektom proizvodnje gulaša Podravka obogaćuje široku lepezu svojih proizvoda na američkom i kanadskom tržištu te time povećava prodaju, odnosno hrvatski izvoz.

Podravka je najveći hrvatski izvoznik prehrambenih proizvoda na američko i kanadsko tržište, čiji je izvoz u ovoj godini porastao 15 posto, a Kero ističe da ambicije Podravke ne prestaju s goveđim gulašom jer već sljedeće godine planira pokrenuti proizvodnju novih proizvoda prilagođenih američkom tržištu. Podravka je prisutna na američkom i kanadskom tržištu već više od 15 godina, a najviše se prodaje popularna Vegeta, no na američkom su tržištu zastupljene i druge poznate Podravkine kategorije proizvoda poput juha, mesnih proizvoda, dječje hrane, povrća, džemova, slastica.

Komentara 6

DH
dalibor.hren
18:31 11.11.2010.

Fotka prikazuje pravo stanje u našoj privredi: jedan radi, a petoro pametuje.

UK
Ugo Kajvez
22:42 11.11.2010.

Koja je to proizvodnja?, ....... 10kg, 100kg, 10 tona, 100 tona .... 100 000 tona ........ KOLIKA JE PREDVIĐENA ZARADA ?????? . Bitno da se političari slikaju i troše novac poreznih obveznika na zakuskama ........

DU
Deleted user
12:54 12.11.2010.

Joj kada nam to predstavljaju naši političari, onda je to znak da dolaze izbori. Umjesto da na to kažu neovisni ekonomisti koji nemaju ništa sa politikom. Onda bi ta vijest i nešto značila. Ali se vidi po novinskom članku koliko je to istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije