Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište

Podravka otvorila tvornicu u Tanzaniji

podravka
16.02.2017.
u 12:01

Širok raspon naših proizvoda je sada dostupan i u Keniji, Zambiji i Ugandi – izjavila je članica uprave Podravke Olivija Jakupec

Podravka je otvorila tvornicu u Tanzaniji, prvu na tržištu Afrike za što je potencijal počela ispitivati prije dvije godine, a u tvornicu su uloženo četiri milijuna eura. Tvornica je izgrađena i opremljena u roku od godine i pol dana, u njoj će biti zaposleno 20 radnika, a posredno je stvoreno još 200 radnih mjesta.

Uz tradicionalnu trgovinu, u Africi se razvija i moderna prodaja pa se otvaraju mnogi veliki trgovački lanci, pa se upravo Tanzanija nametnula kao najpogodnija za pokretanje poslovanja na ovom tržištu, radi svoje pozicije, infrastrukture, rasta gospodarstva te članstva u trgovačkim asocijacijama, kažu u Podravki.

– Naši su proizvodi dostupni u svim modernim trgovačkim lancima i trgovinama u Tanzaniji, a izazov nam je lansirati naše proizvode u tradicionalne trgovačke lance kako bi bili dostupni svim stanovnicima Tanzanije. Širok raspon naših proizvoda je sada dostupan i u Keniji, Zambiji i Ugandi – izjavila je članica uprave Podravke Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke koja je zajedno s tamošnjim ministrom industrije, trgovine i investicija Charles Mwijage otvorila tvornicu.  

Ključne riječi

Komentara 2

SK
skladište
19:43 16.02.2017.

A kaj Davor Švarc dela u Tanzaniji? Podravka se već 2013. rješavala djelatnika puno mlađih od Davora i usuđujem se reći i puno korisnijih firmi. A on bi moral ove godine u starosnu. Umjesto da se ovakav sjedokos i sjedobrad naslikava!?!?

BL
blazenka2343
21:22 19.02.2017.

Sram vas bilo!Što niste otvorili pogon u Lici, pa dali priliku da Hrvati ostanu u svojoj zemlji i maju radno mjesto.Ovako će u Tanzaniji tražiti posao! jo jednom, sram vas bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije