Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacija

Plan restrukturiranja TLM-a gotov, uskoro se pokreće i proizvodnja

Igor Šamis
Duško Jarmaz/Pixsell
10.04.2015.
u 07:15

Za razliku od ostalih tvrtki u predstečajnoj koji su iskoristili mogućnost otpisa dijela duga, novi vlasnik kaže da će vratiti sav dug

Nakon što je TLM preuzeo ruski ulagač Igor Šamis, koji je 25 godina u tom biznisu, što znači da poznaje tehnologiju, dobavljače i kupce, tvrtka je dobila nadu u dugoročan spas. Ulagač i njegova desna ruka Marijan Stričević, kojeg je postavio za predsjednika uprave, rade na planu restrukturiranja TLM-a koji bi se trebao prihvatiti na ročištu zakazanom 24. ovoga mjeseca te tako završiti predstečajnu nagodbu. Razgovori s vjerovnicima, pretežito bankama, obavljeni su i one navodno prihvaćaju predloženi plan koji se još ne može javno otkrivati. Istodobno, postignut je i dogovor s kreditorima.

– Razgovarali smo sa svim vjerovnicima i za predloženi plan interes postoji, odnosno želja da se TLM restrukturira – kaže Stričević. Iako jesu u predstečajnoj nagodbi u kojoj ima mogućnosti otpisa dijela duga, Stričević kaže da neće ići u tom smjeru, nego će vjerovnicima vratiti cijeli dug. Proizvodnja je za sada u valjaonici, ali ne i u prešaonici, ali Stričević najavljuje da će je pokrenuti potpuno, dok se riješi i pravni okvir, a on uključuje postavljanje ljudi od povjerenja u upravu i Nadzorni odbor.

S dobavljačima su također obavljeni razgovori pa dobava sirovine nije upitna kada počne proizvodnja. Obišli su, kaže Stričević, i važne kupce pa tako, primjerice, imaju zakazan skori sastanak u Ženevi s menadžmentom Tefala. Napravljene su i kalkulacije koje kažu da bi s kapacitetom proizvodnje od 83.000 tona mogli ostvariti EBITDU od 13 milijuna eura, tumači Stričević. Potvrđuje da će sva radna mjesta zadržati, a bit će samo organizacijskih promjena povezivanjem administracije dviju tvrtki – Valjaonice i Prešaonice.

>>Pejčinoski pobjegao, TLM kupio Igor Šamis

>>Vlasnik šibenskog TLM-a: U RH sam došao investirati, a ne kao donator

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije