Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHODI RASTU

Pevec najavio uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze

Darko Šket
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
26.07.2016.
u 12:32

Unatrag četiri godine otkako je Pevec izašao iz stečaja udvostručio prihode

Trgovački lanac Pevec priprema se za uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze (ZSE), izvjestili su u utorak iz tog trgovačkog lanca u kojem smatraju kako je to važan korak za daljnji razvoj tvrtke.

Navode kako je unatrag četiri godine otkako je Pevec izašao iz stečaja udvostručio prihode. U prva, pak, četiri mjeseca ove godine prihodi rastu 26 posto.

Lani je Pevec ostvario neto dobit od 24 milijuna kuna, što je rast za 61 posto u odnosu na godinu ranije. 

Dionicama Peveca se trenutačno trguje na multilateralnoj trgovinskoj platformi Zagrebačke burze te je temeljem odluke glavne skupštine društva od 1. lipnja pokrenut proces uvrštenja na Službeno tržište. Uvrštenje dionica očekuje se u trećem kvartalu ove godine, navode iz Peveca.

Pevec već sada ima više od 1.000 dioničara te menadžment tvrtke smatra kako će uvrštenje dionica u viši segment trgovanja omogućiti široj investicijskog zajednici ulaganje u dionice društva, osnažiti korporativni profil, povećati transparentnost poslovanja te omogućiti nove načine financiranja rasta i razvoja poslovanja.

"Smatramo da je uvrštenje na Službeno tržište iznimno bitan korak za daljnji razvoj Peveca i jedan od ključnih elemenata za stvaranje dugoročne vrijednosti za sve naše dioničare. Iznimno smo zadovoljni rastom i razvojem kompanije te vjerujemo da će nam izlazak na Službeno tržište ZSE dati mogućnost da u skorije vrijeme napravimo i dodatan iskorak te postanemo regionalni lider", istaknuo je predsjednik Uprave Darko Šket.

Pevec danas ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih. 

>> Za dobre rezultate Pevec zaposlenicima isplaćuje regres od 1000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije