Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Država napokon odlučila

Petrokemiji od HBOR-a 200 milijuna kuna pomoći

petrokemija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/4
25.08.2016.
u 07:00

Jamstvo za kredit bit će zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna

Donesena je konačna odluka da će država pomoći Petrokemiji Kutina kreditom HBOR-a od 200 milijuna kuna, a jamstvo će biti zadužnica CERP-a od 300 milijuna kuna.

Ministar financija Zdravko Marić dogovorio je s HBOR-om sve detalje, a odluka se još mora potvrditi na sjednici Vlade. Tim kreditom trebala bi se pokriti potraživanja PPD-a od Petrokemije. Istodobno, ponude PPD-a te Ine, inače najvećih vjerovnika Petrokemije, za preuzimanje kutinske kompanije još uvijek stoje u Ministarstvu gospodarstva, no izgleda da se opcija prodaje više ni ne razmatra.

Još prošli tjedan postojao je prijedlog da zalog za kredit Petrokemiji budu dionice crikveničkog Jadrana, no na to se pobunio ministar prometa Oleg Butković. U tom hotelskom kompleksu država ima oko 80 posto udjela, a navodno će vrijednost hotela ići u ponovnu evaluaciju jer je posljednja precijenjena. Na čekanju je i prodaja Badela 1862 jer se dodatno detaljnije analiziraju ponude ponuđača Meteora i St. Nicolausa, a prema riječima ministra gospodarstva Tomislava Panenića, odluka bi se trebala donijeti prije izbora.  

>>Petrokemija završila remont i modernizaciju postrojenja

Komentara 4

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
07:33 25.08.2016.

U ovog gubitasa je ulupano 2,5 milijardi kuna drzavnog novca, zbog cega to nije privatizirano?! Svakog radnika se moglo zbrinuti sa dva milijuna kuna i prekinuti agoniju

DU
Deleted user
07:45 25.08.2016.

Sada će lijepo moći podijeliti plaće, regres za godišnji, visoke otpremnine članovima uprave i službenicima....., platit će prenapuhane račune navodnim dobavljačima......... izdražat će do sljedećih izbora kada će vlasti opet popustiti i na neki način im ili oprostiti porezne dugove ili im dodjeliti živu lovu. Za cijelo to vrijeme, do ponovne državne "tranše" menadžment će se za vlastite provizije igrati nabavom precjenjenih i preskupih sirovina i prodajom prejeftinih proizvoda (jeftinih u odnosu na ulazne troškove), a spretni burzovni mešetari, koji svime ovime manipuliraju, će i dalje trgovati paketom dionica i to tako da kada državnim fondovima prodaju dionice po skupoj cijeni, a iste ponovo kupuju po jeftinoj cijeni i tako u nedogled ostvarujuću super zaradu koja je usput rečeno neoporeziva! Ovo treba pod hitno privatizirati pa neka gazda hvata prevarante i lopove iz te firme jer Država kao većinski vlasnik ipak za tako nešto nema ni interesa ni ljudskih kapaciteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije