Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

PBZ: Intesa Sanpaolo i PBZ su preveliki da bi ih preuzeo OTP

PBZ
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
20.02.2014.
u 07:48

Ukupna konsolidirana imovina OTP Banke 31. prosinca 2012. bila je 34,6 mlrd. eura, a Intese Sanpaolo 673,4 mlrd. eura

„Sukladno zadnjim dostupnim konsolidiranim i revidiranim podacima iz Bankscopea, s danom 31.12. 2012. ukupna konsolidirana imovina mađarske OTP Banke iznosila je 34,6 milijardi eura a dionički kapital 5,1 milijardu eura, dok je ukupna konsolidirana imovina Intese Sanpaolo bila 673,4 milijarde eura a dionički kapital 50,1 milijardu eura. Dovoljno je usporediti tek ove osnovne podatke kako bi se dobio uvid o veličini i snazi pojedinih europskih bankarskih grupacija“.

Tim riječima Privredna banka Zagreb demantirala je špekulacije o tome da bi bankarska grupacija sa sjedištem u Budimpešti mogla preuzeti PBZ te da čak postoji mađarska zainteresiranost za Intesu Sanpaolo, vlasnika PBZ-a. Štoviše, takvom reakcijom iz Privredne banke Zagreb poručuju da je takva transakcija, s obzirom na tržišnu snagu navedenih bankarskih grupacija, gotovo nemoguća.

Istu špekulaciju nedavno je opovrgnuo i Laszlo Wolf, zamjenik predsjednika uprave OTP banke prilikom objave akvizicije Banco Popolare Croatia. U jučerašnjem intervjuu Večernjem listu i Poslovnom dnevniku predsjednik Uprave OTP-a Balázs Békeffy najavio je tržišno širenje dotične banke u Hrvatskoj. Takvu poslovnu strategiju, međutim, morat će ostvariti vrebajući manje banke. PBZ za Mađare ipak ostaje preveliki zalogaj. 

>> Na čelo Nadzornog odbora PBZ Carda došao Dinko Lucić

>> Neka druge banke samo idu, vrijeme je za naše akvizicije

Komentara 1

2X
2Xgeneral
15:28 21.02.2014.

A kada se Talijanima oduzmu nenaplaćeni krediti tj. rezervacije koliko ostaje???? Samo koske - meseka nema!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije