Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONIŠTEN NATJEČAJ ZA PREUZIMANJE

Panenić: Pozivam upravu Badela da raspiše novi natječaj. Meteor: On nas ne želi za kupca

Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.09.2016.
u 21:50

Tehnički ministar raspustio je Povjerenstvo za odabir strateškog partnera, a drugi interesent St. Nicolaus pozdravlja tu odluku

Zadnje dane na dužnosti tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić iskoristio je za razračunavanje s upravom Badela i Meteor grupom, koju nikako nije htio vidjeti kao strateškog partnera Badela 1862. Naime, početkom mjeseca Meteor je tvrdio da posjeduje 67 posto potraživanja vjerovnika Badela, što bi značilo da je i novi strateški partner. Ministarstvo je dalo rok Meteoru u kojem će dokazati tih 67 posto, no, kaže nam Panenić, to se nije dogodilo.

– Išli su s lažnom informacijom, doveli nas u zabludu, stoga se Povjerenstvo za ocjenu strateškog partnera raspušta, a ja pozivam upravu Badela da u što kraćem roku raspiše novi natječaj s jasnim kriterijima. Mislim da se to može napraviti u kratkom roku i da nikakav stečaj o kojem uprava Badela govori ne prijeti – kaže ministar.

Predsjednik uprave Badela Ivo Markotić, naime, u više je navrata upozorio da je Badelu ostalo 110 dana prije pokretanja stečaja.

No tih 110 dana računa se od trenutka kada će se nastaviti postupak predstečajne nagodbe, a ona je još od 2013. u procesu mirovanja. Upravo zato da bi se izbjegao stečaj i dalo vremena da se pronađe strateški partner. Stoga se ni sada, kaže Panenić, to neće promijeniti. Osim Meteor grupe, na natječaj se javio i slovački St. Nicolaus, koji je cijelo vrijeme upozoravao na netransparentnost natječaja. No činjenica je i da je Povjerenstvo za odabir predugo čekalo s odabirom.

U međuvremenu je konzultant izračunao da je ponuda Meteora bolja, no ministar je sumnjao i u tu odluku navodeći da Meteor posluje loše, što su oni opovrgnuli prezentirajući podatke koji govore prije svega o niskoj zaduženosti.

– Odlukom, nažalost, nismo iznenađeni. Tehnički ministar Panenić tijekom cijelog procesa vrlo je otvoreno činio sve da bi izbjegao donošenje odluke o odabiru Meteor grupe za strateškog partnera iako je upravo naša ponuda, prema kriterijima povjerenstva, ocijenjena najboljom – kažu u Meteoru.

U St. Nicolausu pozdravljaju odluku i vjeruju da su jasni kriteriji i transparentnost jedini način za izbor najboljeg strateškog partnera za Badel 1862.

>> Panenić: Pozivam upravu Badela 1862 da raspiše novi natječaj za strateškog partnera

Ključne riječi

Komentara 2

MJ
milivoj.jelenc
08:48 01.10.2016.

Planinicu, Dobio si otkaz radi stiropora !Koja je tvoja slijedeca akcija ?

ZV
Zvolen3
22:57 01.10.2016.

Panenicu - tko je prodao Vukovar 91 ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije