Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorenje pogona u Plivi

Panenić pozdravio sve investicije za boljitak Hrvatske

pliva
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/14
29.04.2016.
u 14:28

Pliva je danas u Savskom Marofu otvorila novi pogon za višenamjensku sintezu vrijedan pola milijarde kuna, koji će u nekim segmentima udvostručiti njezine proizvodne kapacitete.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić danas je prilikom obilaska nove investicije Plive u Savskom Marofu istaknuo je da je ona važna za hrvatsko gospodarstvo i farmaceutski sektor, pozdravivši ujedno sve investitore koji ulažu u Hrvatsku.

 Pliva je danas u Savskom Marofu otvorila novi pogon za višenamjensku sintezu vrijedan pola milijarde kuna, koji će u nekim segmentima udvostručiti njezine proizvodne kapacitete.  

 Panenić je istaknuo da uz Plivu i drugi investitori ulažu u farmaceutski sektor u Hrvatskoj.

 Na pitanje kako ocjenjuje prvih sto dana vlade, Panenić je kazao kako je pokrenuto puno novih procesa za unapređenje stanja. Pri tome je iz svoga resora  spomenuo izmjene zakona o inspekcijama te najavio postupak ukidanja pečata te dodao kako bi poduzetnici trebali osjetiti olakšanje i ukidanjem ili labavljenjem raznih nameta. 

 Zamoljen za komentar anketa prema kojima oko 70 posto građana misli da vlada u prvih sto dana nije ispunila očekivanja, kazao je da se Vladini planovi na odnose na sto dana nego četiri godine te da je prva godina ključna za pokretanje reformi.

 Komentirajući novinarsko pitanje/komentar da je prvih sto dana vlade obilježila svađa između HDZ-a i Mosta, a ne reforme, Panenić je kazao kako "u svakoj firmi i bilo kojoj zajednici u kojoj je više ljudi postoje različita stajališta, ali je važno da se to komunicira javno, a ne ispod stola".

 Na pitanje o  predstojećoj prodaji udjela u državnim tvrtkama, uz opasku da je odgovor na to pitanje bolje potražiti u DUUDI-ju, kazao je kako postoji niz interesantnih tvrtki koje se mogu učiniti atraktivnijima kvalitetnim upravljanjem, dodavši kako potiče privatne investitore i mirovinske fondove da prate situaciji te da će uskoro imati priliku investirati.

>> Na pomolu dogovor Plive i Kvasca o sanaciji 'Smrdljivke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije