Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatan ulaz

Otvoreni 6. Dani hrvatske male brodogradnje u Splitu

brodogradnja,sajam
Foto: DHMB
1/4
24.04.2014.
u 17:15

Do nedjelje se predstavlja čak 50 plovila iz cijele Hrvatske uz besplatan ulaz

Danas je u marini hotela Le Meridien Lav u Splitu otvoreno šesto izdanje jedinstvenog nautičkog sajma Dani hrvatske male brodogradnje. Tijekom sljedeća četiri dana posjetiteljima će se predstaviti 30-tak domaćih proizvođača brodova, preko 50 plovila te širok izbor nautičke i ribolovne opreme, a manifestaciju je u ime svih brodograditelja otvorio Mirko Dunkić, najstariji ovogodišnji  izlagač koji je 2009. godine, prvi svojom prijavnicom dao vjetar u leđa ovoj manifestaciji koja je sada već postala nezaobilazno mjesto susreta i predstavljanja domaćih plovila.

U ime organizatora, predsjednik udruge Branimir Matijaca je naglasio kako su predstavljena plovila i prateća oprema namijenjeni domaćim kupcima.

- Brojnost izlagača na Danima hrvatske male brodogradnje dokaz je njihovog optimizma i želje da svoj proizvod maksimalno približe potrebama našeg tržišta. Izloženi predstavljaju izvornu kvalitetu i pouzdanost. Među izloženim plovilima su gumenjaci, pasare, deplasmanci, aluminijske ribarice kao i primjerci tradicijske brodogradnje stoga pozivamo posjetitelje da se besplatnim probnim vožnjama i sami uvjere u njihove mogućnosti– dodao je Matijaca.

Da su Dani hrvatske male brodogradnje idealno mjesto za predstavljanje novih plovila i testiranje njihovih plovnih mogućnosti dokazuje čak pet premijera u moru i to Nautika 600K tvrtke Remia plast, Pasara Kosanović, Sea Pearl 31 ht, aluminijska ribarica tvrtke Adriatic Work Boats, HM Fly tvrtke Insidias i Vento Navis dok će posjetitelji po prvi puta imati prilike vidjeti model Gurges 650 tvrtke De Gurges iz Pule. Tijekom ceremonije otvaranja, u ime organizatora su predstavnici Županije, grada Splita i općine Podstrana svim brodograditeljima sa premijernim plovilima dodjelili zaslužena priznanja.

Kao novost ovogodišnjeg sajma izdvaja se suradnja s Koordinacijom udruga „Drveni brod“ koja na Danima hrvatske male brodogradnje predstavlja prekrasne primjere tradicijske brodogradnje uključujući gajetu Supetar, leut Split, falkušu Vis, leut-trajtu Korčula, pasaru Hvar i gajetu Vrboska.

Dani hrvatske male brodogradnje otvoreni su svakog dana od 09 do 19 sati do nedjelje 27. travnja uz besplatan ulaz i osiguran parking.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije