Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška i pomoć

Otvoren poduzetnički inkubator u Virovitici vrijedan 7.mil kuna

Poduzetnički inkubator u Virovitici (1)
Foto: Maja Šantoši
1/9
15.08.2013.
u 10:39

Povodom otvorenja Poduzetničkog inkubatora, potpisan je i ugovor između Ministarstva poduzetništva i obrta i VIDRA-e,u sklopu Poduzetničkog impulsa 2013 koji je vrijedan 187.483,93 kune

Virovitičko-podravska županija od jučer ima poduzetnički inkubator, mjesto na kojemu će svi poduzetnici moći naći podršku i pomoć u svojim poslovanjima. Inkubator je izgrađen u roku od deset mjeseci,i to u sklopu EU projekta, a nositelj je Virovitičko-podravska županija uz VIDRA-u, agenciju za razvoj virovitičko-podravske županije te pridruženog partnera BIOS-poduzetnički inkubator Osijek. Projekt inkubatora je jedan od najvrjednijih na području virovitičko-podravske županije,a bespovratna sredstva EU predstavljaju 719.777,83 eura, iznos koji virovitičko-podravska županija plaća je 221.137,22 eura, dok VIDRA sudjeluje s 19.300,34 eura.

Povodom otvorenja Poduzetničkog inkubatora, potpisan je i ugovor između Ministarstva poduzetništva i obrta i VIDRA-e,u sklopu Poduzetničkog impulsa 2013 koji je vrijedan 187.483,93 kune, povodom kojeg se dodjeljuju bespovratna sredstva za financiranje jačanja poduzetničkog kapaciteta na području županije i pomoću kojih će se privući novi investitori. Ugovor su potpisali Dražen Pros u ime Ministarstva te ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić. Pomoću ovog projekta se podiže razina poslovanja malog i srednjeg poduzetništva na području županije i potiče se novo zapošljavanje, a ujedno virovitičko-podravska županija postaje mjesto koje će biti zanimljivo za inozemna ulaganja te brojne stručne edukacije.

Svečano otvorenje su upriličili brojni poduzetnici,a uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića te gradonačenlnika Ivice Kirina, svečanosti je nazočio i zamjenik ministra poduzetništva i obrta, Dražen Pros, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU ,Venko Ćurlina te brojni drugi suradnici. Gost od posebnog značenja i poštovanja je bio general Markač koji je od jučer, počasni građanin grada Virovitice.

Prema riječima voditelja Poduzetničkog inkubatora Igora Androvića, pet proizvodnih prostora će biti popunjeno i započinju s radom do studenog ove godine, a deset poduzetnika početnika će se useliti već po samom otvorenju. Naglasio je da poduzetnički inkubator nudi servis usluga knjigovostvo, savjetodavnu pomoć, edukacije, seminare i podrške u projektima, te najavio brojne uspjehe koji započinju upravo danas. U svom svečanom govoru, gradonačelni k Kirin je istaknuo da je ovo otvorenje u značaju bitke za bolje sutra, te da je Virovitica dokaz da se i bez dobre prometne povezanosti, mogu ostvariti brojni uspjesi. Kirin je naglasio da mladi trebaju stvarati svoju budućnost, uz pomoć mudrosti onih starijih, te istaknuo da RH treba zajedništvo koje je imala “ 90-ih.

U krizi se najbolji poznaju, pokažimo svijetu da su Hrvati sposoban narod-poručio je Kirin

Župan Tomislav Tolušić je kao domaćin izrazio ponos i zadovoljstvom učinjenim,nabrojao je brojne projekte od kojih su neki tek u plani no brojni su već u realizaciji, te je pohvalio suradnike i naglasio da je ekipa s kojom surađuje odlična, jer se zajedničkim trudom sve može. Župan Tolušić je isto tako naglasio da će upravo virovitički inkubator biti nabolji inkubator u regiji, te ohrabrio suradnike njegovom već poznatom uzrečicom „mi možemo napraviti sve što zamislimo“-podsjetio je Tolušić.

Pomoćnik ministra Venko Ćurlin je istaknuo veliko zadovoljstvo projektom izgradnje poduzetničkog inkubatora i uputio čestitke domaćinima za dobro obavljen posao. Istaknuo je da sve regije trebaju imati za cilj podizanje kvalitete konkurentnosti RH prema EU. Ćurlin je naglasio da virovitičko-podravska županija je dobar primjer kako se posao pomoću EU fondova radi te je poručio da pravi posao tek dolazi. Saborski zastupnik Josip Đakić je rekao da je ovo dar županiji i da se takav dar gleda kao inicijativa za povećanje novih zaposlenja . Đakić je izrazio nadu za barem stotinu novozaposlenih dogodine, jer ukoliko svaki od deset članova poduzetnika koji ulaze u poduzetnički inkubator zaposli barem 10 novih zaposelnih, uspjeh je zajamčen. Đakić je u svom govoru pojasnio da inkubator ima za cilj stvoriti nove obrtnike te rekao da će upravo to biti najbolji dar za RH. Đakić je svoj govor završio činjenicom da „ Mladost znanjem, potporom i zajedništvom zarađuje svoj kruh te jerekao da će kroz ovakve inicjative uspjeh virovitičko-podravske županije biti zajamčen.

“Mladost ne smije odlutati -trbuhom za kruhom u svijet- već treba ostati ovdje i ostvariti boljitak RH.“ Poručio je Đakić.

>>Austrijski direktori misle da će biti isto ili lošije nego lani

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije