Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRENJE

Orbico za 40 milijuna eura preuzima poljski Distribev

Branko Roglić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.07.2015.
u 06:45

Novim poslom B. Roglić ulazi u poljske hotele i restorane

        Orbico grupa Branka Roglića sklopila je najveći posao u povijesti, i to u Poljskoj. S Zywiec Grupom, najvećim poljski proizvođačem piva i distributerom žestokih pića i vina, nakon više od godine razgovora razgovora, u Varšavi je 23. srpnja sklopljen uvjetni sporazum o Orbicovoj kupnji dionica u poljskoj kompaniji Distribev koja se bavi prodajom i distribucijom, kako u dijelu tradicionalne trgovine, tako i na HoReCa tržištu.

Time Orbico ulazi i u sve hotele, kafiće i restorane u Poljskoj, a ugovor čeka na odobrenje tamošnje agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.Vrijednost transakcije iznosi oko 40 milijuna eura, no Roglićevoj grupaciji koja je najveći europski distributer roba široke potrošnje, i operira u 17 zemalja EU, značajno će porasti prihodi, i to za oko 400 milijuna eura godišnje.

To je 36% više od planiranoga, odnosno 1,6 milijardi eura, a u ovoj godini ukupno 1,35 mlrd. eura. Stoga se ova akvizicija i ocjenjuje kao najveći poslovni iskorak u povijesti Orbica, i dvostruko je veća u odnosu na posljednju, također u Poljskoj kojom je u srpnju 2014. Orbico preuzeo Poljski Navo za 216 milijuna eura.      

>> Branko Roglić: Treba privatizirati sve što je moguće privatizirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije