Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrnuli div

Oglasili se iz Sberbanke i otkrili što namjeravaju s Agrokorom

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
18.03.2017.
u 21:23

Maksim Poletajev, drugi čovjek Sberbanka, rekao je za Bloomberg da će se mijenjati upravljačka i vlasnička struktura Agrokora

Najveći vjerovnik Agrokora, ruski Sberbank preuzeo je ključnu ulogu u daljnjem procesu restrukturiranja Agrokora, vodit će ga s ostalim ključnim vjerovnicima, a detalji će biti poznati u utorak.

Tada bi se u Agrokor trebao ubrizgati svježi novac, vjerovnici očekuju da će dobavljači i kreditori otpisati dio duga, a ono što smo do sada neslužbeno pisali, postaje i službeno – upravljačka i vlasnička struktura u Agrokoru će se brzo promijeniti.

Nakon promjene u upravljačkoj strukturi ruski bankar će tražiti ulagače iz branše u Agrokorove kompanije. Potvrdio je to za Bloomberg drugi čovjek Sberbanka Maksim Poletajev, poručivši da će se sastati s ostalim glavnim vjerovnicima Agrokora kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tijela Agrokora. Poletajev je potvrdio i ono što se neslužbeno moglo čuti već dulje vrijeme iz banke – da nemaju interes preuzeti Agrokor.

– Ne želimo preuzeti kompaniju i tu opciju uopće ne razmatramo – izjavio je Poletajev za Bloomberg. Večernji je list već pisao o pripremi veće financijske injekcije za Agrokor, riječ bi bila o kreditu više banaka. I Bloomberg piše da Sberbank i ostali vjerovnici pripremaju plan za likvidnost Agrokora u sljedeća tri mjeseca, koji bi trebao biti odobren u utorak.
– Još ne mogu procijeniti koliko će dodatnog novca biti potrebno, ali pretpostavljam da bi svota mogla biti znatno smanjena nakon razgovora s glavnim dobavljačima i kreditorima – rekao je Poletajev.

Dodao je kako je najhitniji problem likvidnost, a čim ga se riješi, Sberbank će biti spreman razmotriti mogućnost dugoročnog restrukturiranja duga Agrokor grupe.

– Vjerojatno će biti razumno prodati neku imovinu koja nije dio temeljnog biznisa i istodobno krenuti u potragu za investitorom s velikim iskustvom u industriji, koji bi bio prihvatljiv vjerovnicima kao i trenutačnim dioničarima. Sberbank je spreman biti Agrokorov savjetnik u toj potrazi – zaključio je Poletajev za Bloomberg.

>>Agrokor u Hrvatsku 'prebacio' novih 10,1 posto Mercatora i sada ima 69,57 posto slovenskog lanca

>>Agrokor u Hrvatsku 'prebacio' novih 10,1 posto Mercatora i sada ima 69,57 posto slovenskog lanca​

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar megatronman
megatronman
14:07 18.03.2017.

Veliki Hrvat koji je u biti ratni profiter dok mu je tata bio švercer cvijeća. Svatko tko je prošao stečaj u R.H. mu može pljunuti u lice. Zakon bi u demokraciji trebao vrijediti jednako za sve. Po čemu su radnici Agrokora bolji od radnika Mladosti, Vesne, Varteksa, Vjesnika, Riz-a, Kamenskog...?

SL
slatix
14:23 18.03.2017.

Jedino nitko ne govori kada će leći plaća za ovaj mjesec.

SP
spaner
15:11 18.03.2017.

prije nekoliko mjeseci premijer je izjave ruskog veleposlanika ocijenio nižom razinom,a danas moli za razgovore sa nekim bankarskim službenicima,vjerodostojno,nema šta.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije