Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj umjesto karijere

Odlazi žena koja je dovela hrvatski ječam u Heineken

branka slaveska
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
05.05.2016.
u 20:44

Privatni razlozi i skrb o obitelji od koje je odvojena od 2013. godine razlozi su odlaska prve dame Karlovačke pivovare

Iako se ovih dana među djelatnicima Karlovačke pivovare pronijela vijest da predsjednice uprave te kompanije Branke Slaveske već desetak dana nema u tvrtki, pa su se mnogi bojali da nije u pitanju neočekivana smjena na čelu tvrtke ili izvanredni otkaz, koji su spominjali neki, informacija koja je došla iz uprave Heinekena demantirala je takva razmišljanja.

Upravo su privatni razlozi i skrb o obitelji od koje je razdvojena od 2013. godine, kada je stupila na mjesto predsjednice uprave, razlozi zbog kojih je prva dama Karlovačke pivovare, odnosno Heineken Hrvatske, odlučila napustiti kompaniju u kojoj je izgradila vrlo uspješnu karijeru.

Zavidni rezultati

Upravo zahvaljujući Branki Slaveskoj, ječam s hrvatskih polja te voće iz Dalmacije koriste se u proizvodnji piva u Karlovcu, a Heineken je usto postao bogatiji i za nekoliko novih proizvoda, stoga je nagli odlazak autorice tih ideja dio zaposlenika iznenadio. Ipak, obiteljski su razlozi svima razumljivi.

Branka se odlučila pridružiti svojoj obitelji u Italiji te stoga karijeru nastavlja izvan Heinekena. Branka Slaveska odigrala je važnu ulogu u prepoznavanju izazova hrvatskog tržišta te je neumorno radila na unapređenju kompanije Heineken Hrvatska. Pod njezinim vodstvom kompanija je ostvarila veći tržišni udio te je nagrađena certifikatom Bronze Award za stalno usavršavanje proizvodnih procesa pivovare u Karlovcu primjenom Heinekenovih Total Productive Management alata. Uz veliku strast i energiju, Branka je pokrenula značajna poboljšanja u strategiji portfelja kompanije, strategiji pristupa tržištu i u području razvoja lokalnih talenata. Sve ove inicijative doprinijele su osnaživanju reputacije kompanije u Hrvatskoj – kažu u upravi tvrtke.

Ruski veteran

Na čelu uprave ubuduće će biti Boris Miloushev, koji trenutačno obnaša ulogu višeg direktora prodaje i distribucije u kompaniji Heineken Rusija. Odgovarat će Dimitru Aleksievu, glavnom direktoru Heinekenove regije Europa.

Boris se kompaniji Heineken pridružio 1999. godine u Bugarskoj, prelaskom iz Coca-Cola HBC-a. Svoju je karijeru u Heinekenu u Bugarskoj počeo kao direktor ljudskih resursa nakon čega je prešao na poziciju direktora prodaje. Godine 2008. postao je regionalni direktor prodaje i distribucije za Heinekenovu regiju istočne i srednje Europe sa sjedištem u Beču.

U 2011. počeo je obnašati dužnost višeg direktora prodaje i distribucije u Rusiji. Kako poručuju iz Heinekena Hrvatska, Miloushev će raditi na daljnjem razvoju kompanije u smjeru ostvarivanja vrhunskih rezultata, odnosno podupirat će nastojanja operativne kompanije da poveća prihode, vrijednosni udio i profitabilnost. Već je nekoliko dana u Karlovačkoj pivovari gdje se predstavio zaposlenicima na svim razinama tvrtke, doznajemo iz Heinekena

>> Karlovačko crno pivo osvojilo zlato u Češkoj

>> Hajduk i Karlovačko slavili u splitskoj O'Hari

Komentara 3

HR
Hrabraja
21:00 05.05.2016.

Reklame za Karlovačko su cista katastrofa.

SC
schwertransport
16:41 05.05.2016.

Doooobraaa od sada prestajem piti gemiste prelazim na ajniken

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije