Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad uloženo 50 milijuna kuna

Obnovili devet bazena u Bizovačkim toplicama

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
20.08.2016.
u 00:15

Najatraktivniji je bazen s valovima koji se uzdižu metar i pol visoko. Dosad je u obnovu uloženo 50 milijuna kuna

Prvi su kupači jučer uskočili u devet do temelja obnovljenih unutarnjih bazena u Bizovačkim toplicama.

Zaokružena je tako ponuda od ukupno deset bazena u tom kompleksu, među kojima je svakako najatraktivniji onaj s valovima, najveći takav u cijeloj zemlji.

Kutak za djecu

– Unutarnji se bazeni više neće zatvarati čim zahladi, bit će grijani, a imaju novi razglas i rasvjetu pa ćemo na njima priređivati i zabave i tematske večeri – započinje Stjepko Bulić, direktor Bizovačkih toplica. U novom unutarnjem dječjem kutku mališane čeka PlayStation, a mogu gledati i crtiće.

Investicija je to od približno 20 milijuna kuna. Kad se sve zbroji, novi vlasnik, Sunčane toplice – tvrtka koju je osnovao Jako Andabak, uložila je dosad gotovo 50 milijuna kuna u obnovu toplica u Bizovcu nedaleko od Osijeka. To nije kraj, najavljuju, predviđeno je investirati još najmanje toliko.

– Kupili smo Bizovačke toplice za 14 milijuna kuna, potpuno devastirane i u stečaju. U prvoj smo fazi uložili više od osam milijuna kuna u atraktivni bazen s valovima, otvoren lani. Valovi se uzdižu metar i pol visoko, bazen je dugačak 60 i širok 40 metara – navodi Bulić.

Toplice su, inače, prodane u lipnju 2014. na Trgovačkom sudu u Osijeku, u tek sedmom pokušaju. Gotovo 22 milijuna kuna uloženo je, zatim, u novo i moderno lječilište, koje se tako, ističe direktor, svrstalo uz bok najboljima u Hrvatskoj. Uslijedila je potpuna rekonstrukcija unutarnjih bazena. A sagradili su još ranije novu pozornicu, kupili snažnije ozvučenje, obnovili sva vanjska igrališta, uredili kutak za djecu, proširili gastroponudu. Animatori se brinu o mališanima i zabavljaju ih. Cilj im je, ističu, postati aquapark s najširom i najvećom ponudom u Hrvatskoj “jer je znanstveno dokazano kako je bizovačka voda najljekovitija u Europi”. Ulagat će, stoga, i dalje u nove atrakcije i bazene, a rekonstruirat će i hotel Termia i za sve je to planirano dodatnih 50 milijuna kuna. Broj hotelskih ležajeva ostat će isti, oko 200.

Stalna ulaganja

– Završna će faza biti kamp i parkiralište s približno 800 parkirališnih mjesta, što će stajati dodatnih deset milijuna kuna – zaključuje Stjepko Bulić.

>>Turizam goste dočekuje sa 40 novih ili obnovljenih hotela i kampova

Komentara 2

DU
Deleted user
08:12 20.08.2016.

Strašna je i pomisao koja se vidi u Bizovcu, gdje se za sve urađeno platilo 50 milijuna kuna, Bandić je dao za tri fontane 270 milijuna kuna? Kako, pobogu?

MX
Mister X
17:12 20.08.2016.

kalkuliraj provjeri i ne se sekiraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije