Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čišćenje bilance

Objavio minus od 20 milijuna kuna i odletio u Moskvu

podravka,zvonimir mršić,portal (1)
Marijan Sušenj/PIXSELL
13.02.2013.
u 08:41

Izvanredne stavke u poslovanju, ukupno, 131,8 milijuna kuna, odnose se na otpremnine, usklađivanje vrijednosti imovine...

Grupa Podravka jučer je priopćila da je lani ostvarila 3,6 milijardi kuna prihoda, što je na razini iz 2011. godine, i neto gubitak od 20 milijuna kuna. Gubitak je prouzročen jednokratnim stavkama, bez kojih bi Podravka bila u plusu od 111,7 milijuna kuna, što je povećanje od 7 posto u odnosu na 2011. Izvanredne stavke odnose se na usklađivanje materijalne i nematerijalne imovine (37,4 milijuna kuna), isplatu otpremnina, rezervacije za sudske sporove (9,1 milijun kuna) i drugo. Prodaja prehrane i pića iznosila je 2,8 milijardi kuna, jedan posto manje nego preklani, a lijekova 827 milijuna kuna, što je povećanje od četiri posto.

Poslovni dnevnik doznaje da se jučer nakon objave rezultata, odnosno minusa od 20 milijuna kuna, Mršić uputio u Rusiju, točnije u Moskvu.

– Započeli smo snažan proces restrukturiranja kompanije, od kojeg očekujemo pozitivne efekte u idućem razdoblju. Nastavili smo s “čišćenjem” bilance, što je dovelo do jednokratnih stavki koje su utjecale na smanjenje neto dobiti, ali time stvaramo dobre pretpostavke za kvalitetnije upravljanje poslovanjem u idućem razdoblju – istaknuo je Zvonimir Mršić, šef Podravkine uprave. Dodao je kako sada imaju 600.000 kuna prodaje po zaposleniku, a njihovi konkurenti oko milijun. Hoće li biti novih otpuštanja, dometnuo je, ponajviše ovisi o poslovnom rezultatu u idućem razdoblju.

Dubravko Štimac, šef Nadzornog odbora, izjavio je kako NO podržava put kojim je krenula Podravka.

– Smatramo da je čišćenje bilance dobar pristup i osnova za novu poslovnu godinu, da Podravku pomaknemo iz faze stagnacije u željenom smjeru – rekao je on.

 

>> Podravka iznenada podignula otpremnine na 4500 kuna

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:18 13.02.2013.

da se ovo desilo nestleju i gambleu akcije bi im pale za 30% momentalno

Avatar bambam
bambam
14:44 13.02.2013.

Tipican primjer "hrvatskog managera" - UVIJEK su krivi radnici, NIKADA rukovodstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije