Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftinije za 30 lipa

Novi pad cijena goriva, benzin ispod 9 kuna

gorivo
Foto: Reuters/PIXSELL
22.12.2014.
u 19:39

Dok je cijena barela sirove nafte još u srpnju iznosila oko 120 dolara, danas je nešto viša od 57 američkih dolara, no cijene sirovine više neće padati drastično

Cijene benzinskih i dizelskih goriva nakon ponoći su ponovno niže. Benzinska goriva tako će biti snižena za 30 lipa po litri, dok će cijena dizelskih goriva pala za 28 lipa po litri. Posljedica je to velikog pada cijena sirove nafte na svjetskom tržištu.

Dok je cijena barela sirove nafte još u srpnju iznosila oko 120 dolara, danas je nešto viša od 57 američkih dolara, no cijene sirovine više neće padati drastično.

– Očekivati je da uskoro počne usporavanje pada cijena nafte i početak stagniranja. Očekujem da će cijene nafte na svjetskom tržištu ponovno početi rasti za oko šest mjeseci – kaže dr. Igor Dekanić s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. I dok se na svjetskoj geopolitičkoj sceni vodi rat cijenama, hrvatski vozači imaju razloga za veselje. Novo u nizu pojeftinjenja vjerojatno nije posljednje. – Sadašnje bi se pojeftinjenje sirove nafte moglo konzumirati na hrvatskom tržištu u nekoliko ciklusa. Za očekivati je još jedno ili dva sniženja. Cijena sirove nafte čini polovicu troška u proizvodnji benzinskih i dizelskih proizvoda. Očekivati je da cijene benzina padnu za oko 25 posto, u grubo do 7,5 kuna po litri – kaže dr. Dekanić.

>> Uskoro oporavak cijena nafte?

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar links
links
19:57 22.12.2014.

drastičan pad??? sa 11 na 9 kuna?? drastično bi bilo da padne na 6-7 kuna jer je barel pao za 50%!!! špekulanti namazani!!!!

GO
google385
19:59 22.12.2014.

malo u odnosu na svjetski pad cjene nafte uh deru li nas deru

Avatar Hazl113
Hazl113
20:01 22.12.2014.

Padom cijene sirove nafte benzin i nafta bi trebale biti bliže 7kn. Pitam se tko sve ima koristi od takve pljačke. Mi potrošači sigurno ne. Zašto još nitko ne pojeftinjuje proizvode. Zašto ZED ne spusti cijene prijevoza. Ma sve su to jedni veliki lopovi za koje smo sami krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije