Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina rekorda

Noćenja rasla 25%, najviše dolaze mladi

rijeka plaža
Goran Kovačić/Pixsell
09.10.2015.
u 00:05

Turizam je sve važnija grana riječkoga gospodarstva

S ostvarenim turističkim prometom od više od 180.000 noćenja Rijeka je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila za četvrtinu bolji rezultat nego lani u istom razdoblju. Broj dolazaka gostiju iz inozemstva porastao je 19 posto i u ukupnom broju turista stranci čine čak 80 posto.

– Po svim je pokazateljima ovo rekordna sezona i vjerujem da će se taj trend nastaviti i 2016. U Rijeci sezona traje cijelu godinu – rekao je prvi čovjek gradske turističke zajednice Petar Škarpa.

Rijeka ima najveći porast broja noćenja na Kvarneru, a po prihodima je na drugom mjestu, odmah iza Opatije. Kao odredište za odmor najviše su je birali gosti iz Italije i Njemačke, a slijede turisti iz SAD-a, Francuske, Španjolske, Poljske, V. Britanije, Austrije, Mađarske i Izraela. Posebno je zanimljivo da najviše noćenja ostvaruju mlađi gosti, oni iz dobne skupine od 19 do 30 godina, a slijede ih oni do 40. Te dobne skupine čine gotovo polovicu riječkih gostiju ove godine.

Povećanje prometa u posljednje dvije godine od 30 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima prati i ukupni prihod osnovnih turističkih djelatnosti koji je porastao čak 73 posto ili 257,15 milijuna kuna. Još bolji turistički rezultati u prvih devet mjeseci ove godine s rastom od 18 posto u dolascima i 25 posto u noćenjima jamče i nastavak rasta ukupnih prihoda u djelatnostima u turističkom gospodarstvu, koje postaje sve važnija grana riječke ekonomije

>> Dubrovnik i Opatija ipak slabiji od Rovinja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije